05okt

Na 20:00 uur niet meer eten, werkt dat echt?

Er wordt vaak gezegd dat het verstandig is om na 20 uur niets meer te eten. Hierover zijn de meningen verdeeld. Waarschijnlijk gaat het er niet om wanneer je eet maar wel over wat je eet. In Zuid-Europa wordt er over het algemeen pas rond 20 uur gegeten.

In ons land is het bij de meeste gezinnen de gewoonte om zo rond 18 uur te eten. Omdat we hier gewend zijn om te ontbijten, een lunch te eten en ook nog een aantal tussendoortjes heb je genoeg noodzakelijke voedingsstoffen binnen.

Zou je er dan voor kiezen om na 20 uur nog een keer wat te eten dan is dat dus een extra snack. Zou je dit regelmatig doen dan zal je lichaam dit op gaan slaan in de vetreserves. Dit komt omdat het niet nodig is om je lichaam nog van voedsel te voorzien.

Wat verder nog belangrijk is, over het algemeen kiezen we ervoor om na 20 uur kaas, chips, nootjes of toastjes te eten. Deze producten zijn rijk aan suikers en vet. In een kleine portie zitten dus heel erg veel calorieën. Deze worden in je vetreserve opgeslagen en kunnen op die manier overgewicht veroorzaken.

29jul

Afvallen tijdens de zwangerschap: onze tips

Je bent zwanger? Dan is het heel normaal dat je lichaam verandert. Er groeit een klein mensje in je buik en dat heeft op de rest van je lichaam een grote impact. Je lichaam verandert van vorm en in gewicht. Dit is tijdens de zwangerschap heel normaal. Het kan best wel vervelend zijn om je lichaam te zien veranderen, maar er zijn een aantal dingen die je kunt doen om op gewicht te blijven tijdens je zwangerschap.

29mei

Afslankdruppels kunnen helpen om sneller gewicht te verliezen

We zouden allemaal graag met onze vingers kunnen klikken en boem – buikvet is weg! Helaas is dat gewoon geen realiteit. Er zijn echter enkele manieren waarop afvallen kunnen helpen. Het bereiken van een gezond gewicht is essentieel voor een goede gezondheid en het snel laten vallen van kilo’s is belangrijk voor succes op de lange termijn.

afslankdruppels dieetToen onderzoekers gegevens analyseerden van 262 vrouwen van middelbare leeftijd die worstelden met obesitas, bereikten degenen die sneller waren afgevallen een groter algemeen gewichtsverlies en succes op langere termijn door het af te houden. Als het aantal op je schaal snel daalt, blijf je gemotiveerd en verlies je meer.

Gewichtsverliesdruppels, zoals de afslankdruppels, bevatten meestal ingrediënten om je te helpen minder calorieën te eten als onderdeel van een VLCD (Very Low Calorie Diet).

Een caloriearm dieet kan net zo beperkend zijn als 500 calorieën per dag. Ik weet wat je denkt: “Als ik een dieet van 500 calorieën volg, ga ik natuurlijk afvallen!”. Dit is waar, maar als je je plan niet met supplementen ondersteunt, is de kans groter dat je je er niet aan houdt. Ja, het is extreem – en niet voor iedereen – maar het is niet bedoeld als iets dat je voor langere tijd gaat doen en het kan zelfs gemakkelijker zijn om je eraan vast te houden dan je misschien denkt.

Afslankdruppels

Afvallen met afvallen kan je helpen je honger onder controle te houden. Druppels die je kunnen helpen minder na te denken over voedsel, zullen je caloriearm dieet gemakkelijker maken. Het is niet goed als je het dieet bedriegt, omdat je al je harde werk verpest, dus de afslankdruppels kunnen je honger helpen verminderen. Druppels die aminozuren bevatten, kunnen je doelstellingen voor gewichtsverlies ondersteunen.

afslankdruppels voor en naAminozuren, zoals L-Arginine, worden geclassificeerd als ‘essentiële aminozuren’ – wat betekent dat je lichaam ze kan verkrijgen via voedselinname, maar vaak in kleine hoeveelheden, afhankelijk van je dieet. L-Arginine kan het lichaam helpen om meer vet te verbranden en de toevoeging van nieuw lichaamsvet bij zowel mensen als dieren te minimaliseren, waardoor gewichtsverlies wordt bevorderd. Ook voor sporters zijn deze vaak heel populair, maar dan vaak in de vorm van losse aminozuur complexen zoals deze hier.

Afvallen gaat vaak sneller met de ondersteuning van de druppels. Dieetdruppels zijn, net als LDD, een complexe formule van natuurlijke aminozuren die helpen de hypothalamus te resetten door signalen te sturen om een ​​hoog lichaamsvet af te breken. Dit zorgt ervoor dat je lichaam het lichaamsvet als primaire brandstofbron gebruikt. Aangenomen wordt dat deze signalen worden verzonden wanneer het lichaam een ​​caloriearm dieet volgt.

Daarom is het verplicht dat afslankdruppels worden gebruikt in combinatie met een caloriearm dieet. Het is belangrijk om te vermelden dat druppels die hormonen bevatten, zelfs ‘homeopathische’ versies, niet worden aanbevolen. Ze kunnen hormonen bevatten van een onbekende bron, dus het is altijd de moeite waard om een ​​hormoonvrij alternatief te gebruiken om dat risico te vermijden. Eet hiernaast drie gezonde maaltijden per dag.

Elk van deze drie maaltijden (plus een snack) moet een Power Protein (kip, mager vlees, vis, enz.), een plat buikvet (olijfolie, avocado) en een bron van vezels bevatten, zoals linzen, bonen of quinoa. Dit zorgt voor een optimaal gewichtsverlies, deels omdat het je een verzadigd gevoel geeft en voorkomt dat je slechte voedingskeuzes maakt.

27mrt

Dé 5 manieren om te vermageren: praktische tips

We denken er allemaal wel eens aan: vermageren! De hoeveelheid informatie die beschikbaar is over vermageren en gewicht verliezen is haast oneindig, maar juist daardoor is het soms moeilijk om het bos door de bomen te zien. Als je de uitdaging aan wilt gaan en een bepaald aantal kilo’s wilt verliezen, dan is het risico dat je door de massa aan informatie zelfs geen zin meer hebt om eraan te beginnen. En dat is natuurlijk ook niet de bedoeling!

5 goede manieren om te vermageren

Om te vermageren moet er aan bepaalde criteria worden voldaan. Zo moet je dagelijks energie-inname over een bepaalde periode kleiner zijn dan de hoeveelheid calorieën die je verbruikt. Houd er wel rekening mee dat gewoon lichaamsgewicht verliezen niet altijd gezond is; het is vooral de bedoeling om lichaamsvet te verliezen, aangezien het dat vet is dat een negatief effect heeft op je gezondheid. Spiermassa daarentegen zorgt dan wel voor een hoger getal op de weegschaal, het maakt je juist gezonder.

Er zijn heel wat manieren om op een gezonde manier te vermageren. Een overzicht vind je hieronder!

sporten1. Ga regelmatig sporten

Een van de beste manieren om lichaamsvet te verliezen is door regelmatig aan beweging te doen. Niet alleen zorgt sporten er voor dat je meer calorieën verbrandt (waardoor je dus ook gemakkelijker vet zal verliezen), daarbij verbetert het je conditie en maakt het je op ontelbare manieren veel gezonder. Een goede tip is om naast conditietraining (zoals lopen of fietsen) ook met gewichtjes te sporten. Zo maak je je spieren sterker en zal je basaal metabolisme verhogen. Dit zorgt op zijn beurt dan weer voor een snellere verbranding van calorieën doorheen de dag.

2. Let op je eten, maar drijf het niet te ver!

Naast beweging is het natuurlijk belangrijk om aandacht te besteden aan wat je dagelijks eet. Veel mensen denken dat ze om af te vallen drastische maatregelen moeten nemen en maar beter meteen al hun maaltijden halveren. Hoewel dit natuurlijk zorgt voor een sterke vermindering van het aantal calorieën dat je een, manieren om te vermagerenbrengt het veel negatieve gevolgen met zich mee. Zo gaat je lichaam bij een heel groot tekort aan calorieën in overlevingsmodus, waardoor je juist vet zal blijven opslaan. Daarbij maakt het je afvaldoelen niet bepaald aangenaam: uit eten met vrienden of familie kan niet meer en je voeding wordt dan snel een bron van stress in plaats van iets waarvan je kan genieten.

Probeer vooral meer groenten te eten, aangezien je hierdoor sneller verzadigd zal zijn en toch wat minder calorieën binnen zult hebben. Daarbij is het een goed idee om een zo groot mogelijk aandeel van je voeding natuurlijk en onbewerkt te houden. Vermijd vettig eten, fast-food en toegevoegde suikers zoveel mogelijk, aangezien deze zorgen voor een grotere vetopslag en ook een direct negatief effect hebben op je gezondheid. Frietjes, koeken en ander fast-food bevatten grote hoeveelheden verzadigde vetten en suikers, die erg ongezond zijn, ontstekingen in de hand werken en daarbij boordevol lege calorieën zitten.

3. Maak het jezelf ook niet te moeilijk

Een van de meest voorkomende oorzaken van een mislukt vermageringsplan is te hoge verwachtingen in een te korte tijdspanne. Vaak willen mensen op een week tijd 5 kilo vermageren, maar dat is gewoon niet doenbaar. Hoewel het op zich mogelijk zou zijn om dat gewicht te verliezen op korte tijd, is het niet gezond en kan je het al zeker niet volhouden. Om heel snel te vermageren zou je haast niets meer mogen eten en dat heeft natuurlijk geen zin. Wil je gezond vermageren, probeer dan kleine doelen te stellen: een aantal kilo’s per maand bijvoorbeeld. Op die manier ben je gemotiveerder om eraan te beginnen én is de kans dat je je doel haalt ook veel groter.

4. Laat je begeleiden door een professional

Aansluitend op het vorige puntje kan ook gezegd worden dat de hulp van een diëtist of bijvoorbeeld een trainer in de fitness nog meer voordelen met zich meebrengt. Zo krijg je niet alleen een duidelijk plan voorgeschoteld, helemaal op basis van jouw lichaam, wensen en mogelijkheden, ook word je vooruitgang regelmatig onder de loep genomen. Hierdoor word je op een gezonde manier gestimuleerd om de verantwoordelijkheid voor je eigen levensstijl op te nemen. Daarbij kan een trainer je helpen bij het uitvoeren van bepaalde oefeningen, je informatie geven over welke intensiteit je moet aanhouden tijdens het sporten, enzovoort.

manieren om af te vallen5. Verminder het dagelijkse aantal koolhydraten

Eigenlijk sluit deze tip een beetje aan op nummer twee maar aangezien het beheren van je voeding om te vermageren toch wel erg belangrijk is, loont het de moeite om wat meer info te geven over koolhydraten. Eerst en vooral is het belangrijk dat je weet dat koolhydraten niet zomaar uit je voedingspatroon geschrapt kunnen worden. Als je dat wel doet, zal je inderdaad afvallen, maar een groot deel van dat gewicht zal vocht zijn. Zonder koolhydraten kunnen we niet optimaal functioneren, aangezien deze de belangrijkste bron van energie zijn voor zowel het lichaam als de hersenen. Daarbij geven ze je de energie om intensief te trainen, wat natuurlijk ook belangrijk is als je gewicht wilt verliezen!

Nog enkele handige tips om af te vallen

Bovenstaande tips en methodes om af te vallen zullen je op weg helpen om je doelen te bereiken. Maar dan nog is het belangrijk dat je weet wat je kan verwachten van je vermageringsplan en hoe deze methodes je kunnen helpen? Zoals vermeld is vermageren niet hetzelfde als vet verliezen. Vermageren kan door watergewicht, spiermassa of vet te verliezen maar die eerste twee zijn niet noodzakelijk om gezonder te zijn (integendeel, spiermassa verliezen zal ervoor zorgen dat je minder fit bent!).

– Slaap minstens 8 uur per nacht. ’s Nachts verbruikt ons lichaam vooral vet als energie en daarbij zorgt voldoende slaap ervoor dat stresshormonen lager blijven. Genoeg slapen is dus van levensbelang om op een gezonde manier te vermageren!

– Genoeg water drinken. Zonder water, geen leven – en het is ook heel belangrijk als je wilt vermageren! Water maakt het voor het lichaam mogelijk om afvalstoffen af te voeren en garandeert dat onze cellen optimaal blijven werken. Op sportdagen is minstens 2 liter aangeraden (afhankelijk van je gewicht, hoe veel je zweet, enzovoort).

– Stress vermijden. Stress is een no-go als je op een duurzame manier vet wilt verliezen. Stresshormonen zorgen ervoor dat het lichaam calorieën sneller gaat opslaan als vet en daarbij wordt door hormonen als adrenaline en cortisol spiermassa afgebroken. En die wil je juist houden. Probeer dus de stress in je dagelijkse leven te minimaliseren!

– Zonlicht is ook belangrijk. Het hoeft waarschijnlijk niet gezegd te worden, maar genoeg zonlicht is ook essentieel als je wilt afvallen. Niet alleen vermindert het je stress, ook zorgt het voor de aanmaak van vitamine D (een van de belangrijkste vitamines voor een goede gezondheid). Het zal je niet helpen om snel gewicht te verliezen, maar het is wél een mooie toevoeging.

 

05mrt

De 3 beste vitamines voor haar bekeken

Je hebt je waarschijnlijk ook al dikwijls afgevraagd hoe het komt dat er elke dag haar achterblijft op je hoofdkussen of op je kam elke keer dat je hem gebruikt.

Er zijn enkele onmisbare voedingsstoffen die je haar nodig heeft om er goed uit te zien. Deze supplementen kunnen ook alopecia en andere haarproblemen voorkomen. Goede vitamine supplementen kunnen je al beschadigd haar herstellen.

Je bent wat je eet

Als het op gezondheid en welzijn aankomt, is je hele werkelijkheid samengevat in de beroemde zin: “Je bent wat je eet.”

Als je op de juiste manier eet, zal je algemene lichamelijke conditie beter zijn en zal je huid en haar ook mooi en gezond zijn. Omgekeerd, als je niet goed eet en niet de voedingsstoffen binnenkrijgt die je lichaam nodig heeft, zal je hele uiterlijk daaronder lijden.

Vitaminen, mineralen, aminozuren en andere elementen kunnen het uiterlijk van je haar beïnvloeden. Een evenwichtige voeding die ons voldoende noodzakelijke voedingsstoffen levert, zal je dus helpen om je huid en ons haar er beter te laten uitzien. Maar meestal zul je ook supplement nodig hebben voor een maximale opname.

Een tekort aan vitaminen kan alopecia veroorzaken

Inderdaad, zoals we al eerder zeiden, kan een vitaminetekort verantwoordelijk zijn kaalheid. Als dit het geval is, is het goede nieuws dat dit type alopecia, veroorzaakt door een gebrek aan vitaminen, in korte tijd kan worden teruggedrongen door je voeding in evenwicht te brengen en, in dit geval, door enkele vitaminesupplementen te nemen. Wanneer je alopecia echter veroorzaakt wordt door genetische factoren, hormonale factoren, schimmelaantastingen, enz. zal deze niet verdwijnen, hoe compleet de vitaminecocktail ook is.

vitamines voor haarDrie vitaminen voor gezond haar

B-vitamines zijn nodig voor gezond haar, een gezonde huid en gezonde nagels. Deze vitaminen bevorderen de celregeneratie, helpen bij de stofwisseling waardoor je de voedingsstoffen in alles wat je eet kunt “benutten”, bevorderen de bloedsomloop en de vorming van nieuwe cellen (voor de huid en voor de aanmaak van nieuw haar en weefsel). Ze maken eiwitten aan en beïnvloeden het hormonale stelsel.

Veel van de vitaminen uit de B-groep zijn je bekend omdat ze met grote nadruk worden aangeprezen in verrijkte voedingsmiddelen of cosmetische producten. Laten we ook eens kijken waar we ze van nature kunnen vinden en wat hun functie in ons lichaam is.

Vitamine B3 (Niacine)

Niacine is een schimmeldodende vitamine, werkzaam tegen  eczeem; het heeft een antidepressieve werking, verlaagt het cholesterolgehalte, verwijdert gifstoffen uit het lichaam en grijpt in het proces van collageenvorming, waardoor het nodig is voor de goede werking van de huid- en de haarcellen. Het is een veelgebruikt bestanddeel van anti-aging cosmetica en heeft een effect op het verwijden van bloedvaten en haarvaten. Het  verbetert het uiterlijk van de huid en de doorbloeding van de hoofdhuid, stimuleert de haargroei en voorkomt haaruitval. Niacine zit in eieren, zuivelproducten, selderij en rode bieten

Ook als supplement is vitamine B3 het bekend voor haarverzorging. Het is onmisbaar voor de synthese van keratine en het voeden van de follikels. Vitamine B3 bevordert ook de microcirculatie in de hoofdhuid. De structuur van het haar wordt ook versterkt, zozeer zelf dat een tekort direct verband houdt met haaruitval.

Vitamine B7 (biotine), de schoonheidsvitamine

Biotine, ook bekend als vitamine H, is een van de belangrijkste stoffen voor gezond haar. Het draagt bij tot het metaboliseren en de vorming van aminozuren waaruit het eiwit keratine is opgebouwd. Dat is noodzakelijk voor de vorming van haar, nagels en huid. De inname van biotine herstelt de haarfollikels, stimuleert de haargroei en versterkt het haar door te voorkomen dat het er zwak en breekbaar uitziet. Het voorkomt ook dat het uitvalt. Je kunt vitamine B7 in biergist, bruine rijst, bananen, aardbeien en tomaten. Maar je vult het natuurlijke sneller aan met een voedingssupplement.

De formules van de supplementen  zijn in de loop van de tijd geperfectioneerd om te zorgen voor nauwkeurig uitgebalanceerde producten die kunnen voldoen aan de gezondheidsbehoeften van je haar. De meeste producten zijn vrij van genetische manipulatie, gluten, lactose, vulstoffen en conserveringsmiddelen.

Vitamine C is nuttig voor het haar

Zonder de juiste hoeveelheid vitaminen kan je haar broos, droog en breekbaar worden.

Deze vitamine helpt de bloedcirculatie te verbeteren en daardoor de haarvaten te herstellen. Dit is vooral belangrijk om sterk en dik haar te krijgen. Het enige wat je moet doen is ervoor zorgen dat je de juiste hoeveelheid via je voeding binnenkrijgt ofwel via een voedingssupplement. Wat je voeding betreft gaat er niets boven een gezonde kom aardbeien of een mooi bord ananas in de ochtend. Met meer vitamine C zul je beter voelen en zul je snel het verschil zien aan de kwaliteit van je haar.

De vitamine helpt het lichaam ijzer uit plantaardig voedsel te absorberen, en omdat het een krachtige antioxidant is, kan het vrije radicalen bestrijden die het lichaamsweefsel kunnen beschadigen, waaronder natuurlijk ook het haar. Een tekort aan deze vitamine kan huid, nagels en haar broos maken, en zelfs leiden tot haaruitval.

30jan

Creatine: Waarom het zo populair is bij krachtsporters

Als je wel eens een bezoekje aan de sportschool brengt, of vrienden hebt die dit doen, heb je waarschijnlijk ook wel gehoord van creatine. Dit supplement is een veelbesproken onderwerp onder serieuze en minder serieuze krachtsporters. Maar wat is creatine, ook bekend als creatine kinase nou eigenlijk? Wat doet het, is het veilig? Wat zijn de voor- en nadelen? Voor wie is het geschikt? En welke variant is het beste? Allemaal vragen waar we je hieronder antwoord op gaan geven. Want er heerst nog altijd veel onduidelijkheid over dit supplement, en dat is jammer.

Wat is creatine?

We beginnen bij de basis. Het is in feite een chemische verbinding, die door het lichaam zelf kan worden aangemaakt. het wordt door het lichaam gebruikt om de spieren te voorzien van ATP. Het is eigenlijk een combinatie van drie aminozuren, namelijk arginine, glycine en methionine. Wanneer je rood vlees of vis eet krijg je het ook binnen. Voor vegetariërs wordt dit lastiger uit gewone voeding.
Tijdens het sporten gebruik je heel snel ATP. Om die reden moeten de voorraden aangevuld worden. Omdat het heel lastig is om dit uit gewone voeding te halen gebruiken veel krachtsporters een supplement, meestal in de vorm van creatine monohydraat. Dit geeft je meerdere voordelen, daarover verderop in dit artikel meer. Creatine in urine is eigenlijk de afscheiding die in de spieren plaatsvindt, en heet officieel creatinine.

creatineWat doet het precies?

Eenmaal in je lichaam legt deze stof een pad af, dat het fosfocreatine systeem wordt genoemd. Met name in spieren met snelle spiertrekkingen treft men de stof aan. Wanneer je veel binnen krijgt heb je een grote voorraad van fosfocreatine in je lichaam. Hierdoor kun onmiddellijk ATP voorraden regenereren tijdens periodes van grote activiteit.
Daarnaast betekent die hoge activiteit van creatine ook dat de creatine tot ATP reactie bijna gelijk blijft. Hierdoor is je lichaam in staat om binnen enkele seconden bijna constant energietoevoer te behouden. Je kunt dit eigenlijk zien als het afgeven van stroom aan onze cellen, wat meer energie oplevert en de tijd waarin we vermoeid raken verminderd.
Voordelen van suppletie

Dit supplement biedt meerdere voordelen, hieronder hebben we de belangrijkste op een rijtje gezet.

Een verhoging van kracht en spiergroei

De belangrijkste energiebron voor korte intensieve inspanningen is het fosfocreatine systeem. Dit maakt hiervan het beste supplement wanneer je een krachtsporter bent of andere korte en intensieve vormen van sport beoefent.
Er zijn vele onderzoeken gedaan naar de werking en effecten van het supplement. Hierdoor is er ook heel veel bewijs verzamelt om de invloed op de prestaties en spiergroei van mensen te illustreren. Het is een bron van brandstof en de eerste energiekeuze van het lichaam bij het uitvoeren van anaerobe activiteit, zoals fietsen of hardlopen. Wanneer je dit aanvult met een supplement krijgt je lichaam meer energie voor de training. Dit heeft als gevolg dat je net wat zwaarder kunt tillen en meer herhalingen kunt maken. Door deze zwaardere belasting maak je in feite je spieren nog wat meer kapot, zodat ze na herstel harder groeien en sterker worden.
Verbetering van de aerobe capaciteit

Ook de aerobe capaciteit kan door suppletie worden verbeterd. Die capaciteit zegt simpelweg hoe goed je hart en longen spieren van zuurstof kunnen voorzien. Door creatine stijgt je vo2max, de snelheid waarmee het lichaam zuurstof effectief gebruikt.

Het kan gewichtsverlies makkelijker maken

Dit supplement is zeker geen afslankproduct, je kunt er zelfs door aankomen in gewicht omdat het kan zijn dat je wat extra vocht vasthoud. Over het algemeen is dit in je spieren, dus dan zien je spieren er voller uit waardoor dat extra lichaamsgewicht eerder wordt gezien als iets positiefs. Toch kan suppletie helpen bij gewichtsverlies, omdat je simpelweg harder kunt trainen. Door de mogelijke toename in spieren wordt bovendien je metabolisme bevorderd, waardoor je sneller vet verliest. Uiteraard helpt dit supplement je hierbij slechts een beetje. Het geheim van afvallen is en blijft een calorietekort.

Is het geschikt voor vrouwen?

Deze vraag komt behoorlijk vaak voorbij als het over dit onderwerp gaat. De structuur en het krachtprofiel van spiervezels zijn het hetzelfde bij mannen en vrouwen. Dit betekent dat ook de werking van het supplement hetzelfde is voor vrouwen.
Hoeveel creatine moet je nemen en wanneer

Over het algemeen raden we 3 tot 5 gram per dag aan, zonder een laadfase. Mocht je een laadfase willen doen moet je gedurende een korte periode 20 gram per dag nemen, in meerdere porties. Daarna neem je dan ook 3 tot 5 gram per dag. Over de werking van zo’n laadfase bestaat nog altijd veel discussie. Creatine te hoog wil je niet, creatine te laag wil je ook niet. Beide heeft namelijk geen effect.
Een andere vraag die veel gesteld wordt is: creatine voor of na training? Ook hierover bestaan weer verschillende meningen. Sommige zeggen voor de training, om zo de voorraad te verhogen en daar tijdens de training van te profiteren. Anderen zeggen dat je het juist na de training moet nemen, om er zo voor te zorgen dat de voorraad direct wordt aangevuld. Over het algemeen is het advies om het te nemen voor je training, of direct in de ochtend.

Creatine bijwerkingen

Er is regelmatig wat te doen om creatine nadelen. De belangrijkste is het vasthouden van vocht. Doordat dit supplement water in je spiercellen trekt klopt dit vaak wel, maar dit is dus vocht in je spieren. Hierdoor oog je wat voller, maar dat willen veel mensen ook. Wanneer je stopt met suppletie is dit vocht binnen enkele weken weg.
Daarnaast gaan er verhalen over negatieve effecten voor de werking van nieren. Veel onderzoeken tonen echter aan dat het risico hierop verwaarloosbaar is. Voor de zekerheid zou je toch kunnen overleggen met een arts voordat je het neemt. Dit supplement is een van de meest onderzochte supplementen, en hieruit is gebleken dat het gebruik veilig is.

Misverstanden over dit supplement

Over dit supplement bestaan behoorlijk wat misverstanden en fabels. De belangrijkste fabels ontkrachten we hieronder, zodat dit in elk geval duidelijk is.

Het is een anabole steroïde. Anabolen zijn verboden in alle sporten, dit supplement is gewoon legaal en toegestaan. Het is niet met elkaar te vergelijken.
Je krijgt er zomaar spiermassa bij, zonder daarvoor te hoeven trainen. Je moet keihard trainen en je dieet moet in orde zijn, dan win je spiermassa. Dit supplement kan je hierbij helpen, niet meer dan dat. Zonder te trainen gaat er weinig gebeuren. Het werkt voor iedereen. Helaas is dat niet zo. Voor de een werkt het beter dan voor de ander, en sommigen merken helemaal niks. Vegetariërs merken overigens meer dan mensen die vlees eten.
Wanneer je stopt verlies je je progressie. Als je stopt met het gebruik verlies je hooguit wat lichaamsgewicht doordat je minder vocht vasthoudt. De progressie verlies je verder zeker niet. Wel wordt je iets minder sterk doordat de voorraden creatine lager zijn.creatine voordelen

De top 3 beste creatine supplementen

Er zijn heel veel soorten van dit supplement beschikbaar op de markt. Om het je wat makkelijker te maken hebben we een top 3 van beste supplementen voor je gemaakt.

 

Next Gen Science

Next Gen Science produceert wetenschappelijk onderbouwde supplementen. Deze supplementen bestaan uit premium ingrediënten, getest door een onafhankelijk lab. Hier worden ze ook getest op verboden stoffen, zodat het voor iedereen bruikbaar is. Ongeacht of je nou serieuze atleet bent of een recreatieve krachtsporter. Bovendien krijg je bij elk product van Next Gen Science een ISO certificaat wat de kwaliteit van het product garandeert.

Tabletten van MyProtein

De meeste producten komen in poedervorm, wat je kunt oplossen in sap of in je shake. MyProtein heeft echter capsules als je dat handiger vindt. Op deze manier hoef je enkel 3 tot 5 tabletten te slikken en heb je voldoende binnen gekregen. Je hebt al 250 tabletten voor slechts 21,99.

XXL Nutrition

Deze variant is om een aantal redenen ideaal. Het is een product van goede kwaliteit en een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding. 500 gram voor nog geen 15 euro is natuurlijk heel mooi. Je doet hier namelijk heel lang mee. Dit maakt de top 3 compleet.
Wil je serieuze vooruitgang boeken als krachtsporter of heb je een plateau bereikt? Dan is creatine een hele goede toevoeging aan een goed dieet en slim trainingsprogramma. Het is bovendien vrij van calorieën, dus dat voordeel heb je ook nog eens.

24jan

De 3 Beste Lecithine supplementen voor je lichaam

Lecithine wat is dat eigenlijk?

Lecithine is een vette stof die heel belangrijk is voor ons lichaam en daarom in elke cel aanwezig is. Lecithineproducten worden echter ook gebruikt voor het binden en conserveren van levensmiddelen. Ingenomen lecithinesupplementen binden zich in ons lichaam met andere vette stoffen waardoor het een gunstige invloed kan hebben op het vet en cholesterolgehalte in ons lichaam. De stof lecithine bestaat uit fosfolipiden en fosfatiden die een positieve invloed hebben op het functioneren van onze hersenen. In voedingsmiddelen worden lecithineproducten vooral gebruikt als bindmiddel (emulgator) in bijvoorbeeld brood, sauzen en margarineproducten. Lecithinesupplementen zijn te koop in softgels en capsules om dagelijks in te nemen.

Maar het product is ook in een granulaat- of poedervorm te koop. Deze losse poeder of korreltjes kun je over je salade strooien of gebruiken in smoothies en shakes waardoor deze voller en romiger worden. Lecithinepoeder en -granulaat heeft geen specifieke smaak en is vooral goed te gebruiken in koude gerechten. Het gebruik van lecithinepoeder en -granulaat in warme of hete gerechten wordt afgeraden omdat een deel van de belangrijke vette stoffen dan wordt afgebroken.

Waar worden lecithineproducten en -supplementen van gemaakt?

De stof is aanwezig in een groot deel van onze dagelijkse voedingsstoffen. Denk hierbij aan zuivelproducten, vlees, eieren en peulvruchten. Het lecithineproduct dat we vinden in softgels, capsules, poeder en granulaat wordt over het algemeen gewonnen uit sojabonen, zonnebloempitten of koolzaad.

lecithine supplementWat is de lecithine werking voor ons lichaam?

Deze onmisbare stof is gelukkig ruim aanwezig in ons voedsel en in ons lichaam. Toch kunnen er specifieke problemen zijn waardoor het nodig is dat je extra lecithinesupplementen gaat gebruiken. Dit kan door te letten op je dieet (meer eieren en meer zuivelproducten), of door te kiezen voor aanvullende capsules of softgels. De gezondheidsclaims voor deze supplementen zijn goed onderbouwd. Toch is het nog niet zover dat reguliere artsen supplementen mogen voorschrijven. Daar staat tegenover dat het innemen van extra lecithinesupplementen niet schadelijk is voor het lichaam.

Het innemen van extra lecithinesupplementen kan het lichaam ondersteunen bij;

 • Afvallen

Probeer je wat overgewicht kwijt te raken, dan is het goed om te weten dat lecithinesupplementen het lichaam helpen om lichaamsvetten om te zetten in energie.

 • Problemen met het geheugen

Ben je een beetje vergeetachtig, of heb je moeite met het vinden van een goede concentratie, dan kan een lecithinesupplement daarbij helpen. Lecithineproducten bevorderen namelijk de overdracht tussen de zenuwcellen door gebruik te maken van deze belangrijke vetten.

 • Te hoge bloeddruk

Omdat extra lecithinesupplementen helpen om vet en cholesterol af te breken heeft dit supplement een gunstige invloed op de bloeddruk.

 • Borstvoeding

Poeder in de voeding verhoogt de hoeveelheid onverzadigde vetzuren in de moedermelk en kan op deze manier helpen om verstopping van de melkkanaaltjes tegen te gaan. Geef je borstvoeding, en heb je regelmatig last van borstontsteking, overleg dan eerst met een arts voordat je start met het innemen van lecithinecapsules, -softgels, -granulaat of -poeder.

 • Minder stress en een goede nachtrust

Omdat een supplement een goede invloed heeft op de werking van onze hersenen kan het helpen bij het verlagen van stress en het bevorderen van een goede nachtrust.

 • Diabetes

Diabetes kan na verloop van tijd de zenuwen beschadigen. Lecithinesupplementen hebben een zenuw beschermende werking.
Hormonen en menstruatieklachten. Het heeft een regulerende werking op onze hormoonhuishouding en kan doordoor menstruatieklachten en wisselende stemmingen verminderen of voorkomen.

 • Het voorkomen van galstenen

Als je cholesterol is verhoogt en je last hebt van overgewicht kan het innemen van een lecithinesupplement helpen om vet makkelijker om te zetten in energie. Naast het volgen van een aangepast dieet kan het innemen van lecithinecapsules helpen om de aanwezige cholesterol te binden zodat het zich niet kan gaan vastzetten in het lichaam. De vorming van galstenen wordt op deze manier voorkomen.

 • Goed voor de huid

Als je huid erg droog is, of als je last hebt van eczeem of een slappe huid dan kan het gebruik van lecithinesupplementen helpen. Omdat het een vettige stof is kan het helpen om de huid weer in een goede conditie te brengen.
ADHD en PDD-NOS.Gebruikers die last hebben van ADHD of PDD-NOS melden dat het gebruik van lecithinesupplementen een gunstige invloed heeft op hun functioneren in het algemeen. Ze kunnen zich beter concentreren en slapen langer door. Dit kan verklaard worden door de gunstige werking van het product op de hersenen en de zenuwen. Ben je echter bekend met ADHD of PDD-NOS en ben je van plan om lecithinesupplementen te gaan slikken, overleg dit dan eerst met je behandelend arts.

Ontgiftende werking van lecithine

Ons lichaam probeert giftige stoffen af te voeren met behulp van onze nieren, lever en lymfestelsel. Het heeft een gunstig effect op ons lymfestelsel en kan op die manier helpen om giftige stoffen makkelijker uit het lichaam af te voeren.
Het is te koop in de volgende verschillende vormen:

Ben je van plan om een supplement met het product te kopen kies dan altijd voor een goed en bekend merk. Het klinkt waarschijnlijk een beetje cliché, maar de bekende (en meestal iets duurdere) merken hebben veel te verliezen als een product slecht in het nieuws komt. Dat betekent dat alle supplementen streng worden gecontroleerd op de zuiverheid en de herkomst van de stoffen en op de totale verhoudingen. Een goed product koop je dan ook in een gespecialiseerde winkel, drogisterij of apotheek.

Poeder
De poedervorm is in het bijzonder geschikt om te gebruiken voor oudere mensen die moeten aansterken of die een te hoog cholesterol hebben. Dagelijks een eetlepel lecithinepoeder mengen in beetje vla is dan voldoende. Bekijk echter altijd goed de verpakking en de gebruiksaanwijzing. Mensen die last hebben van een soja-allergie kunnen het beste een product kiezen dat is gemaakt van zonnebloempitten.

Granulaat
Deze korreltjes zijn heel makkelijk in gebruik. Een eetlepel granulaat mengen in een shake of toetje is heel gemakkelijk. Tevens kunnen deze korreltjes worden gebruikt in de dagelijks keuken om producten zoals sauzen te binden.

lecithine poederTabletten
Een tablet bestaat meestal uit een combinatie met andere stoffen die elkaar werking versterken. Een tablet is hard en samengeperst en kan glad zijn aan de buitenkant. Dit maakt het innemen makkelijker.

Capsules

De capsules bevatten een vaste dosering die na het innemen gemakkelijk in de maag uiteenvalt om te worden opgenomen. Op de verpakking staat hoeveel capsules er per dag mogen worden ingenomen. Het is belangrijk om deze hoeveelheid niet te overschrijden.

Softgels
De inhoud van een softgel is vloeibaar. Lecithinesoftgels bevatten vaak ook andere vloeibare vetten zoals de antioxidant vitamine E. Deze combinatie zorgt voor gemakkelijk in te nemen zachte capsules die ook wel softgels worden genoemd.

Om het gewicht te verlagen wordt inname van het supplement meestal aanbevolen in combinatie met appelazijn, kelp en vitamine B6. Deze combinatie zorgt ervoor dat de stofwisseling wordt ondersteund tijdens de periode waarop er met behulp van voeding en beweging wordt gewerkt aan het verminderen van het lichaamsgewicht. Het gebruik van een lecithinesupplement zorgt er dan voor dat met name opgeslagen buikvet makkelijker wordt omgezet naar energie.

De drie beste lecithinesupplementen

1. Nextgen Science Lecithin

De samenstelling van dit product is geproduceerd volgens HACCP normen en wetenschappelijk onderbouwd. Dit product is gemakkelijk in te nemen en geschikt voor jong tot oud. Nextgen Science Lecithin wordt veel gebruikt door sporters en studenten die veel en intensief met hun studie bezig zijn.

2. Mattisson HealthStyle Zonnebloem poeder

Een algemeen en zeer goed verkrijgbaar biologisch product dat is gemaakt van zonnebloempitten. De aanbevolen dosering is slechts één eetlepel per dag. Dit product kan gemakkelijk worden toegevoegd aan yoghurt of vla en is speciaal geschikt voor ouderen of mensen die geen capsules of tabletten willen slikken.

3. Hema softgels

Een voordelige keuze als het gaat om de aanschaf van lecithinesoftgels. Dit product is verrijkt met vitamine E, waardoor het lang houdbaar is en gemakkelijk in te nemen (softgel). De gebruikerservaringen zijn positief, maar de herkomst van het product (soja, zonnebloem of koolzaad) is onduidelijk.

24jan

De beste magnesium bisglycinaat supplementen bekeken

Magnesium behoort zonder enige twijfel tot de allerbelangrijkste mineralen die het lichaam nodig heeft. De stof is bij niet minder dan 300 enzymatische reacties betrokken, en vormt dan ook mede de basis voor een goede gezondheid. Steeds meer mensen beseffen dat, en kiezen dan ook voor een gezond voedingspatroon om aan hun dagelijkse behoefte magnesium te voldoen.

Hoewel gezonde voeding erg belangrijk is als je voldoende voedingsstoffen wilt opnemen, kan het zeker geen kwaad om een magnesium supplement te nemen. Een van de populairste en meest efficiënte supplementen is magnesium bisglycinaat. Wil je méér weten over deze vorm van magnesium, wat de voordelen ervan zijn en welke supplementen aangeraden zijn? Lees dan snel verder!

Wat is magnesium bisglycinaat?

Er zijn in totaal ruim 10 verschillende vormen van magnesium, en magnesium bis glycinaat is ongetwijfeld één van de bekendste. Het is tevens een van de meest efficiënte om een tekort aan te vullen, zoals straks duidelijk zal worden!

Magnesium bisglycinaat is eigenlijk een combinatie van magnesium en glycine. Deze laatste is een soort aminozuur, en aminozuren doorgaans via een unieke transportweg opgenomen in het darmkanaal. De verbinding tussen magnesium en glycine zorgt ervoor dat het even efficiënt wordt vervoerd door het lichaam. Het resultaat is dat deze vorm van magnesium veel sneller wordt opgenomen dan andere varianten. En dat betekent ook dat het lichaam er veel meer mee kan!

Het op zich is al levensbelangrijk voor het lichaam. Zo draagt het bij tot een goede werking van de spieren en het zenuwstelsel, en versterkt het ook het immuunsysteem. Het werkt daarbij samen met tal van andere mineralen en vitamines (zoals calcium en vitamine D) om de botten en gewrichten sterk te houden. Hieronder lees je wat meer over magnesium bisglycinaat!

Magnesium bisglycinaat als organische binding

Wat deze vorm van uniek maakt, is het feit dat het gaat om een organische verbinding. Dat houdt in dat het verbonden is met een stof die van nature voorkomt. Het gevolg is dat het lichaam het mineraal veel gemakkelijker kan opnemen, aangezien het de natuurlijke stof ook veel sneller kan absorberen.

Dit in tegenstelling tot anorganische verbindingen, waarbij er een connectie bestaat tussen stoffen die niet van nature voorkomen. Hierdoor worden ze veel minder goed in het darmkanaal opgenomen, en dat geldt ook voor deze vorm. Een supplement van magnesium met anorganische verbinding kopen heeft dus eigenlijk weinig zin, aangezien er toch haast niets van wordt opgenomen.

Kortom, als je op zoek bent naar een kwalitatief supplement waarmee je je magnesium  kunt oplossen of er één kunt voorkomen, dan is magnesium bisglycinaat perfect!

De opneembaarheid van magnesium bisglycinaat

Zoals vermeld is de opneembaarheid van supplementen en voedingsstoffen één van de belangrijkste factoren. Het lichaam kan immers enkel iets met de voedingsstof als deze ook goed word herkend en geabsorbeerd!

Magnesium bisglycinaat is dus een gemakkelijk opneembare vorm van dit mineraal vanwege zijn organische verbinding, maar er zijn nog andere factoren die een invloed kunnen hebben op de opname:

– Vitamine B6. Net als magnesium staat vitamine B6 in voor de productie van energie in het lichaam, en helpt het vermoeidheid voorkomen. Dit is vooral het geval bij de actieve vorm van vitamine B6: pyridoxaal-5-fosfaat, of P5P. Deze stof wordt veel beter opgenomen dan de gewone B6 vitamine, en wordt daarbij niet in het lichaam opgeslagen. Het gevolg is dat de stof perfect te combineren valt met andere supplementen.

– Taurine. Ook taurine bevordert de opname en vooral beschikbaarheid van magnesium in de cellen. Het is dus een goed idee om op zoek te gaan naar supplementen waarbij deze drie stoffen worden gecombineerd!

Nog méér voordelen van magnesium bisglycinaat

Naast het feit dat magnesium bisglycinaat gemakkelijk kan worden opgenomen vanwege zijn organische structuur, komt er nog een ander voordeel bij kijken. Zo is die variant van dit product erg goed in het omzeilen van de competitie voor mineralen in het lichaam. En dat bevordert de opname van de stof nog méér.

Mineralencompetitie is eigenlijk een begrip dat duidt op de mogelijkheid van een bepaald mineraal om voorrang te krijgen bij het transport doorheen het lichaam. Als er zich mineralen in het maag-darmkanaal bevinden, dan moeten deze hun beurt afwachten voor ze efficiënt opgenomen kunnen worden. Het gaat zelfs zo ver dat ze door de ‘drukte’ elkaars opname negatief kunnen beïnvloeden.

Door de unieke verbinding tussen magnesium en glycine wordt deze eerste als een aminozuur opgenomen, waardoor het die competitie met andere mineralen niet hoeft aan te gaan. En dat zorgt ervoor dat het lichaam er méér van kan gebruiken!

Ten slotte zou magnesium bisglycinaat ook gunstige effecten hebben op de hoeveelheid in de hersenen, en niet enkel de spieren. Dit in tegenstelling tot veel andere vormen van het mineraal, die meestal enkel in de spieren werkzaam zijn. Daarbij moet gezegd worden dat er nagenoeg geen magnesium bisglycinaat bijwerkingen zijn!

Kortom, er zijn méér dan genoeg redenen om voor een dergelijke supplement te kiezen. Maar hoe vind je nu het beste merk en de meest betrouwbare aanbieder? Hoewel magnesium bisglycinaat op zich erg goed wordt opgenomen, is het immers ook belangrijk dat je kiest voor een supplement van goede kwaliteit!

De beste supplementen

De zoektocht naar het beste magnesium bisglycinaat supplement is niet altijd eenvoudig. Er bestaan tegenwoordig zoveel verschillende mogelijkheden dat het vaak moeilijk is om het bos door de bomen te zien. Van magnesium citraat tot magnesium bisglycinaat en nog vele andere, het aanbod is enorm. Zeker als je online je supplement wilt kopen, word je al snel overweldigd door het oneindige gamma aan supplementen – van merken die allemaal beweren de beste te zijn!

Eerst en vooral is het goed om te weten dat het in verschillende vormen komt: van pillen tot zachtere capsules, poeder en zelfs sprays. Afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur kan je een andere optie kiezen, maar doorgaans zijn capsules en poeders het meest populair. Deze kan je immers eenvoudig met wat water of een ander drankje innemen, voor of na een maaltijd. Het is natuurlijk altijd belangrijk om de aanwijzingen op het product zelf te volgen met betrekking tot de inname en dosering!

Hoe vind je nu de beste magnesium supplementen? Hoewel er oneindig veel mogelijkheden zijn, kan het onderstaande overzicht met de top 3 je zeker en vast helpen om een goede keuze te maken!

De 3 beste magnesium bisglycinaat supplementen

1. NextGen Science supplementen

Als je een supplement zoekt dat de beste opneembaarheid garandeert én daarbij ook nog eens uitvoerig is getest op de aanwezigheid van gevaarlijke of verboden stoffen – dan is NextGen Science iets voor jou! Dezer producent van supplementen biedt niet enkel producten die wetenschappelijk onderbouwd zijn, ook gebruiken ze altijd premium ingrediënten. De tests gebeuren in onafhankelijke labo’s, waardoor NextGen Science een ISO certificaat op de supplementen kan plakken. Ook hebben ze een breed aanbod aan producten in verschillende vormen, van poeders tot pilletjes en capsules. Kortom, NextGen Science is dé perfecte aanbieder van jouw volgende magnesium supplement!

2. Holland & Barrett supplementen

Vervolgens is er ook het magnesium bis glycinaat supplement van Holland & Barrett, een merk en aanbieder dat tegenwoordig bekend staat als één van de beste op de markt. Met een dosis van 150 mg per tablet en een inhoud van 30 tabletten ben je met dit supplement een maand goed. De capsules kunnen gemakkelijk met wat water worden ingenomen, voor of na het eten. Ook is dit product compleet veganistisch, waardoor het dus de perfecte oplossing is als je geen dierlijke producten eet. Kortom, zeker een aanrader!

3. Albion Minerals

Ten slotte is er het magnesium bisglycinaat van Albion Materials, een merk dat specifiek voor sporters kwalitatieve supplement produceert. De biologische beschikbaarheid van het supplement en de combinatie met taurine maken het een goede optie. Dankzij het NZVT keurmerk is deze uiterst geschikt voor gebruik door professionele sporters – het is immers ook getest op doping. Per capsule kan je rekenen op een dosering van 100 mg, en in een standaard verpakking zitten 60 tabletten; goed voor 2 maand kwalitatieve supplementatie!

Kortom, er zijn méér dan genoeg opties voor wie een degelijk supplement zoekt. Bovenstaand overzicht geeft de bekendste en meest betrouwbare aanbieders, en dat geeft jou dan ook de mogelijkheid om je gezondheid zo goed mogelijk te ondersteunen. Doe wat onderzoek, en ervaar eigenhandig wat een kwalitatief supplement voor je gezondheid kan doen!

21jan

De Beste Q10 Supplementen doorgelicht

Coenzyme Q10 is ook wel bekend als gewoon Q10 of CoQ10, in het Engels noemen ze het ubichinon-10. Het is een stof die veel op vitamine lijkt, het komt voor in alle cellen van mens en dier. Het heeft een belangrijke functie als antioxidant en is verantwoordelijk voor meerdere belangrijke omzettingsstappen in de energieproductie in de cellen van mensen en dieren. In 1957 vond de ontdekking plaats van Q10, het werd geïsoleerd uit de mitochondriën van een runderhart, dit werd gedaan door professor Fred L. Crane. In de jaren 80 begonnen Japanse bedrijven die actief waren in de farmaceutische industrie de stof in grote hoeveelheden aan te bieden. Tegenwoordig kun je online genoeg coenzyme Q10 supplementen vinden. Op de natuurlijke manier is het te vinden in vette vis, pinda’s, kip, volkoren graanproducten en bijvoorbeeld spinazie.

Q10 Werking

Zoals je in bovenstaande alinea al kon lezen is het verantwoordelijk voor meerdere belangrijke omzettingsstappen in de energieproductie in de cellen van mensen en dieren. Ook heeft het een functie als antioxidant. Je kunt Q10 vinden in de mitochondriën van de cel, dit gedeelte is omsloten door twee membranen. Het is een zeer belangrijke speler in het elektronentransportketen proces, dit zorgt voor de overdracht van elektronen aan zuurstof, daarbij spelen proteïnen ook een belangrijke rol om dit proces te voltooien. Dit gaat allemaal samen met de vorming van adenosinetrifosfaat, dit gaat tegelijkertijd. Dit is de belangrijkste energieleverancier van het menselijke en dierlijk lichaam. Wanneer het aminozuur tyrosine in het lichaam aanwezig is maakt deze ook Q10 aan. In gezonde volwassen lichamen is ongeveer 0,5 tot 1,5 gram aanwezig. Je hart, nieren, lever en spieren hebben enorme baat bij het supplement omdat ze veel energie verbruiken.

q10Q10 Voordelen

Zoals veel stoffen die in het menselijk lichaam voorkomen draagt het ook bij aan een goede gezondheid. Het nemen van coenzyme Q10 supplementen kan dus zeker geen kwaad. Hieronder benoem ik een aantal voordelen ervan.

 • Goed voor Hart en Vaten

Mensen die problemen met hun hart of vaten hebben, of hebben gehad wordt vaak aangeraden om meer van tot zich te nemen. Het ondersteunt bijvoorbeeld de pompwerking van de hartspier, ook oxidatieve beschadiging aan het hart kan voorkomen worden door gebruik van bijvoorbeeld coenzyme supplementen. Uit onderzoek is bijvoorbeeld ook gebleken dat mensen die na een hartinfarct Q10 tot zich nemen een betere levensverwachting hebben. Daarnaast kan het cardiomyopathie, hartfalen, angina pectoris en hartritmestoornissen voorkomen. Ook zorgt het voor een normale bloeddruk.

 • Gunstig wanneer je last hebt van het Metabool Syndroom en Diabetes Type 2

Het ondersteunt de insulinewerking, verlaagd je bloeddruk wanneer deze te hoog is tot een normaal niveau. En is ook gunstig voor de bloedsuikerregulatie. Je hebt minder kans op oxidatieve stress en complicaties door diabetes.

 • Verhoogt de Energie en Goed bij Afvallen

Door coenzyme Q10 supplementen te gebruiken zet jij een goede stap in de richting om af te vallen. Het draagt bij aan het verbranden van vetten en suikers in het lichaam. Dit kan ook verklaren waarom sommige mensen die veel eten toch slank blijven, deze mensen nuttigen veel voedsel waar het in zit. In het lichaam van mensen die snel aankomen wordt over het algemeen minder Q10 aangetroffen. Wanneer je last hebt van oxidatieve stress kan dit voor vermoeidheid zorgen, het verminderd de kans op oxidatieve stress, zo heb jij dus meer energie.

 • Je Immuunsysteem

Omdat het een belangrijke rol speelt binnen je cellen is het belangrijk om het niveau voldoende te houden binnen je lichaam. Het levert energie, en is dus ook belangrijk voor het versterken van je immuumsysteem. Bij mensen met kanker wordt over het algemeen ook een te laag niveau aan Q10 gevonden.

 • Belangrijk voor je Slijmvliezen

Q10 maakt alle weefsels sterker en beschermt deze dus ook. Denk aan productie van maagslijm en het verbeteren van je slijmvliezen en tandvlees.

 • Parkinson en Spierziekte Vertragen

Uit onderzoek is gebleken dat mensen die coenzyme Q10 supplementen nemen wanneer zij Parkinson hebben langer blijven leven omdat het proces van de ziekte met 44% wordt vertraagd. Cognitieve functies en motorische vaardigheden blijven bijvoorbeeld langer in goede conditie.

 • Minder Migraine

Ook is er onderzoek gedaan naar mensen die vaak last hebben van migraine aanvallen, de mensen die coenzyme Q10 supplementen tot zich namen hadden binnen 3 maanden aanzienlijk minder last van migraine aanvallen.

Q10 Tekort Symptomen

Er kunnen verschillende symptomen ontstaan wanneer jij een tekort aan Q10 hebt. De voornaamste symptomen zijn dat jij je slap voelt, je hebt minder zin om dingen te doen. Je voelt je vaak erg moe. Er is ook een link met epileptische aanvallen. Op een verantwoorde manier coenzyme Q10 supplementen tot je nemen kan dit dus voorkomen.

Dosering

De dosering van Q10 verschilt per persoon, denk aan leeftijd en de gezondheid. De aanbeveling van de algemene preventieve dosering is 30 tot 100mg per dag. Voor de therapeutische dosering is dit 100 tot 300mg per dag. Een volwassen man en vrouw mag maximaal 3000mg per dag binnen krijgen, voor kinderen is het advies om 1 tot 10mg per dag te nuttigen. Wanneer jij last van migraine, hartfalen of een andere aandoening hebt waar het een belangrijke rol in speelt kan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid verschillen. Bij migraine is dit bijvoorbeeld voor een volwassen persoon 100 tot 300mg per dag, terwijl een kind met migraine aanvallen 1 tot 3mg per dag aangeraden wordt. Maar overleg dit altijd met je arts.

Q10 Gevaarlijk

Over het algemeen is het veilig om te gebruiken. Het lichaam maakt het zelf aan, ook is uit onderzoek gebleken dat het nauwelijks bijwerkingen heeft. Ons lichaam kan er voldoende van opslaan zonder problemen. Ook is het gebruik van coenzyme supplementen niet gevaarlijk, het stopt bijvoorbeeld niet de automatisch aanmaak door het lichaam. Mensen die bloedverdunners gebruiken moeten wel oppassen met het gebruik van het supplement, het kan namelijk de bloedstolling afremmen. Overleg dus altijd met een arts wanneer je het wilt gebruiken.

Top 3 Coenzyme Q10 Supplementen

Nummer 1 | De Coenzyme Q10 Supplementen van Nextgenscience

Wanneer jij goede  supplementen in huis wilt halen raden wij zeker de supplementen van NextGen Science aan. Alle producten van dit bedrijf zijn gemaakt volgens HACCP normen, ook is de samenstelling van hun supplementen wetenschappelijk onderbouwd. De premium ingrediënten worden onderzocht door onafhankelijke labs en worden niet goedgekeurd wanneer er verboden stoffen in worden gevonden. Bij ieder product van NextGen Science krijg jij een ISO certificaat die de kwaliteit garandeert. Jij neemt dus veilige supplementen tot je, dit is iets wat wij allemaal willen toch? Je kunt ze op hun site vinden onder de naam CoQ10.

q10 voordelenNummer 2 | De Coenzyme Supplementen van Vitaminesperpost.nl

Op nummer 2 staat bij ons de Q10 van vitaminesperpost.nl. Het beviel ons en andere mensen erg goed. Hun supplement bevat de natuurlijke en bioactieve vorm van Q10. Ook is deze variant geschikt voor vegetariërs. Je kunt kiezen uit verschillende hoeveelheden, ieder natuurlijk met hun eigen prijs.

Nummer 3 | De Coenzyme Q10 Supplementen van Pharma Nord

Bij ons staat dir product van Pharma Nord op nummer 3. De bio Q10 van Pharma Nord is opgelost in olie, dit zorgt voor een goede biologische opnamen door het lichaam. Het zijn zachte gelatinecapsules waar je ongeveer 5 maanden mee vooruit kunt, het pakje bevat namelijk 150 capsules. Je kunt ook kiezen voor een variant met 60 capsules waar je ongeveer 2 maanden mee kunt doen. Mensen zijn over het algemeen erg tevreden over het product van Pharma Nord.

19jan

De Beste Echinacea Supplementen voor je weerstand te verhogen

Echinacea is een geneeskrachtig kruid dat gebruikt wordt bij griep, verkoudheid en koorts. Veel mensen hebben in de winter te maken met een verminderde weerstand, waardoor ze sneller ziek worden. Als je verkouden bent of een griepje hebt is je lichaam uit balans. Je komt er weer bovenop door rust te nemen en goed voor jezelf te zorgen. Ook kan je lichaam wel wat extra ondersteuning gebruiken. Rode zonnehoed, of Echinacea, kan je lichaam natuurlijke ondersteuning bieden.

Wat is Echinacea?

Echinacea, ook wel bekend als Rode zonnehoed, is een geneeskrachtig kruid afkomstig uit Noord-Amerika. Al in de tijd van de indianen was het duidelijk dat de plant een belangrijke medicinale werking heeft. Zo kauwden de indianen onder andere op de wortels van de Rode zonnehoed vanwege de verdovende werking en werd het kruid gebruikt bij brandwonden, letsel, gewrichtspijn en insectenbeten. Echnacea bevat pijnstillende infectiewerende en bloedzuiverende stoffen, doodt bacteriën en schimmels en verhoogt de algehele weerstand. Hierdoor krijg je onder andere minder last van verkoudheid. Een bijkomend voordeel is dat je sneller herstelt van ziekte. Echinacea is de verzamelnaam voor negen verschillende soorten planten. Drie hiervan worden in supplementen gebruikt, die echinacea combineren: de Echinacea purpurea, de Echinacea pallida en de Echinacea angustifolia.

EchinaceaEchinacea voordelen

Dit voedingssupplement heeft zowel inwendig als uitwendig diverse voordelen. Door Rode zonnehoed te gebruiken verhoog je de weerstand en worden je witte bloedlichaampjes actiever. Hierdoor biedt Rode zonnehoed een steuntje in de rug bij griepverschijnselen en verkoudheden. Daarnaast heeft de plant een schimmelwerende en anti-alergenewerking. Hierdoor valt het ook te gebruiken bij Candida. Vooral wanneer je last hebt van herhaaldelijke infecties dankzij een verlaagde weerstand of resistentie tegen antibiotica is de Echinacea werking optimaal. Gebruik het voedingssupplement bijvoorbeeld om ontstekingen te remmen bij jicht, artritis en huidaandoeningen of bij terugkerende gynaecologische infecties, zoals een urineweginfectie of bekkenontsteking. Bij huidproblemen als netelroos, eczeem, steenpuisten en abcessen kan Rode zonnehoed op een natuurlijke manier verlichting bieden.

Uitwendig wordt Rode zonnehoed ook gebruikt in antiseptische zalven en ontsmettende zepen. Daarnaast kun je een aantal druppels tinctuur oplossen in water en dat gebruiken als mondspoeling bij ontstoken tandvlees of keelpijn.

Bijwerkingen van Echinacea

Niet alleen kent de plant gigantisch veel voordelen, er zijn ook een aantal Echinacea nadelen. Zo kan een overgevoeligheid voor de plant leiden tot astma, anafylaxie of netelroos. Deze bijwerkingen komen echter maar zeer zelden voor. Voor gebruik valt het aan te raden om een deskundige op het gebied van kruidengeneeskunde te raadplegen. Ook kan het kruid, dat over het algemeen goed verdragen wordt, hoofdpijn, maag-darmklachten, duizeligheid en overgevoeligheidsreacties als huiduitslag veroorzaken. Hou je altijd aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid, omdat het voedingssupplement in hoge doses levertoxisch kan zijn.

Zo gebruik je een Echinacea supplement

Er is nog geen algemeen aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vastgesteld voor het gebruik van Rode zonnehoed. Wel zijn er verschillende voorschriften voor het gebruik van dit natuurlijke voedingssupplement binnen de kruidengeneeskunde. Voor een droog poederextract wordt 300-500 mg aangeraden, drie keer per dag. Van vloeibare tincturen kun je driemaal daags 2,5 ml innemen of tot 10 ml per dag. Lees altijd goed de bijsluiter van het product dat je aanschaft en hou je aan de maximale hoeveelheid zoals aangegeven door de fabrikant. Veelal wordt geadviseerd om een Echinacea supplement niet langer dan 6 weken te gebruiken. Merk je na deze periode nog geen verbetering? Dan is het verstandig om medische hulp in te schakelen.

Er zijn een aantal extra zaken om op te letten als je op zoek gaat naar een supplement dat het meest geschikt is voor jouw persoonlijke situatie. Traditioneel werd Echinacea als tinctuur gebruikt. Dit is een alcoholische oplossing en minder geschikt voor personen die herstellende zijn van een verslaving of wanneer je overgevoelig bent voor alcohol. Tabletten of capsules vormen een alcohol-vrij alternatief. Als vegetariër of veganist is het belangrijk om te controleren of de capsules geen dierlijke producten bevatten zoals gelatine. We raden aan om altijd goed het etiket en de bijsluiter te checken voordat je begint met het gebruik.

Echinacea supplementen in crèmevorm

Voor uitwendig gebruik, bijvoorbeeld bij huidaandoeningen of schimmelaandoeningen, zijn er ook crèmes verrijkt met Rode zonnehoed verkrijgbaar. Over het algemeen kun je deze producten maximaal 12 weken achter elkaar veilig gebruiken. Wanneer je voedingssupplementen, crèmes, gels of infusies gebruikt is het altijd belangrijk om voor gebruik de bijsluiter te lezen. Volg te allen tijde de aanwijzingen van de fabrikant op.

Top 3 Echinacea supplementen

Nu weet je wat Rode zonnehoed kan betekenen voor jouw gezondheid. Wij hebben een selectie gemaakt van de beste Echinacea supplementen die je momenteel kunt kopen. Alle 3 de producten hebben een buitengewone prijs-kwaliteitverhouding en zijn uitgebreid getest door de fabrikant. De voedingssupplementen zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, van capsules tot siropen. Zonnehoed mag niet worden genomen tijdens de zwangerschap of tijdens de borstvoeding.

1. Nextgen Science – Echinacea

Wist je dat veel producten niet de ingrediënten bevatten die op het etiket vermeldt staan? Uit een studie blijkt dat maar liefst 10 procent van de monsters van producten helemaal geen Rode zonnehoed bevatten. Een goede reden om te kiezen voor de producten van Nextgen Science. Deze voedingssupplementen zijn wetenschappelijk onderbouwd en bevatten premium ingrediënten. Alle supplementen worden getest door een afhankelijk laboratorium en ook op verboden stoffen. Nextgen Science levert bij elk product een ISO certificaat wat de kwaliteit garandeert.

echinacea nextgen scienceHet supplement van Nextgen Science bevat de optimale aanbevolen hoeveelheid van de werkzame bestanddelen. Op het supplement staat vermeld hoeveel capsules je per dag in moet nemen voor een optimaal resultaat. De producten zijn juist gedoseerd, waardoor je hier zelf niet meer over na hoeft te denken. De voordelen van dit supplement van Nextgen Science zijn:

 • Wetenschappelijk onderbouwd
 • Bevat premium ingrediënten
 • Makkelijk te doseren door capsules
 • ISO certificaat wat de kwaliteit garandeert

2. A. Vogel Echinaforce

A. Vogel is al jarenlang een bekende fabrikant van supplementen. Echinaforce is een tinctuur. De makkelijk in te nemen druppels bevatten een hoge dosis Echinacea purpurea. Deze plant stimuleert de werking van het lichaamseigen immuunsysteem. Je weerstand tegen bacteriële en virale infecties neemt toe en op die manier verklein je de kans op griep en verkoudheid. Veel mensen kiezen ervoor om dit supplement te gebruiken wanneer de R weer in de maand zit. De meeste ingrediënten gebruikt door A. Vogel komen uit de eigen tuin. Echinaforce bevat de extracten van verse bloeiende planten, zowel het kruid als de wortels. Ook bevat het tinctuur een aantal hulpstoffen: Ethanol, gezuiverd water en alcohol. Voordelen van A. Vogel Echinaforce zijn:

 • Gebruiksgemak
 • Hoge werkzame dosis
 • Extracten van verse bloeiende planten

3. Beegut propolis-siroop verrijkt met Echinacea

Beegut combineert de heilzame werking van Rode zonnehoed met de beschermende werking van propolis. Dit is een natuurlijk antibioticum voor bijen, dat meer en meer gebruikt wordt door mensen. Propolis heeft namelijk een geneeskrachtige werking en verhoogt net als Rode zonnehoed de weerstand en ondersteunt het immuunsysteem. De siroop heeft een aangename verzachtende werking op de keel, wat prettig is bij verkoudheid en griep. Naast natuurlijke propolis en Echinacea bevat de siroop ook salie en honing. De zoete smaak van de honing zorgt ervoor dit voedingssupplement met Rode zonnehoed ook goed te gebruiken is door kinderen met verkoudheidsklachten. De voordelen van Beegut:

 • Combinatie van Rode zonnehoed en propolis
 • Verzachtende werking op de keel
 • Ook geschikt voor kinderen vanwege zoete smaak

Berichtnavigatie