11okt

Afvallen door krachtsport: een overzicht

Afvallen door krachtsport is een uitstekende optie voor mensen die op zoek zijn naar een manier om gewicht te verliezen en tegelijkertijd spieren op te bouwen. Krachttraining helpt je om je stofwisseling te verhogen, waardoor je meer calorieën verbrandt, zowel tijdens de training als erna. Daarnaast zorgt krachttraining ervoor dat je spieren groter worden, waardoor je meer weegt, maar waardoor je uiteindelijk ook meer calorieën verbrandt.

13sep

Buikspieren trainen, 7 handige tips!

Je hoeft niet uren in de sportschool te zitten om de ene oefening na de andere te doen om een platte buik te zien. In feite dat kan eigenlijk je vooruitgang vertragen (dat is goed nieuws voor iedereen die hoopt om binnen te blijven en een paar afleveringen op Netflix te kijken na de sportschool, maar voordat je bed lonkt).

Het toevoegen van een paar buikspieroefeningen in je routine kan het proces op gang brengen, maar om echt het meeste uit je buikspiertraining te halen, moet je slimmer trainen – niet per se langer of harder. Volg deze tips hieronder om je buikspieren workout voor je te laten werken.

13mrt

7 Tips om op gewicht te blijven

Het is je eindelijk gelukt! Je bent een aantal kilo kwijt maar nu is het tijd voor het volgende avontuur. Op gewicht blijven. Klinkt makkelijk, maar in de praktijk gaat het helaas toch vaak fout. Je bent al snel geneigd om terug te vallen naar je oude gewoonte waardoor je snel weer aankomt. Wij hebben de zeven beste tips voor je verzameld om op gewicht te blijven.

Tip 1. Voorkom dat je stress hebt

Eén van de grootste boosdoeners waarom het niet lukt om op gewicht te blijven is stress. Wanneer je in een stressvolle situatie zit krijg je de neiging om meer te eten. In de meeste gevallen gaat het dan ook om trek in ongezonde dingen. Zorg er daarom voor dat je positief in het leven staat. Vindt een baan waar je blij van wordt, sport regelmatig en doe dingen die je leuk vindt. Lukt het je niet om te leren omgaan met stress kun je de hulp inschakelen van de huisarts. Je zult dan doorverwezen worden naar een praktijkondersteuner.

01nov

Hoe maak je gezondere keuzes in het leven?

Onze wereld zit vol met verleidingen. Kijk alleen maar eens in de supermarkt. Feit is dat groente en fruit veel duurder zijn dan ongezondere voedingsmiddelen. In onze huidige samenleving is het daardoor heel verleidelijk geworden om een ongezonde keuze te maken. Dat is voor één keer natuurlijk niet erg, maar wel als het een gewoonte wordt. Kijk alleen maar naar de huidige gezondheidscijfers. We kampen steeds meer met overgewicht en ook het risico op hart- en vaatziekten neemt toe. Juist in een tijd waarbij gezondheid belangrijker is dan ooit. Hoog tijd om daarom jouw levensstijl eens onder de loep te nemen. Wat kun je veranderen? En hoe maak je gezondere keuzes in het leven? Hier vind je enkele handige tips.

meer bewegenMeer bewegen

De meeste mensen halen de aanbevelen hoeveelheid beweging van 30 minuten per dag niet. Dat is zorgelijk, want dit helpt niet alleen overgewicht in de hand… maar zorgt er ook voor dat mensen sneller depressief raken en minder lekker in hun vel zitten. Daarom is het met name belangrijk om meer te bewegen wanneer je over een gezondere levensstijl wilt beschikken. Kies voor een sport waar jij je prettig bij voelt. Neem bijvoorbeeld een abonnement bij de fitness in kortwijk, zo beschik je ook nog eens over een spreekwoordelijke stok achter de deur.

Je hoeft niet direct te gaan sporten als je meer wilt bewegen. Je kunt ook enkele kleine aanpassingen in je alledaagse leven doen. Pak bijvoorbeeld de fiets in plaats van de auto. Ga lopend naar de supermarkt. Neem de trap in plaats van de lift. Dit zijn kleine dingetjes die jou al snel aan de dagelijks aanbevolen hoeveelheid beweging kunnen helpen.

Verdeel voedingsmiddelen niet in ‘gezond’ of ‘ongezond’

Wanneer we spreken over het maken van gezondere keuzes, lijkt het soms alsof je alleen maar groente en fruit mag eten. Niets is echter minder waar. De grootste fout die je kunt maken is voedingsmiddelen onderverdelen in ‘gezond’ en ‘ongezond’. Zo werkt het simpelweg niet. Uiteraard zullen bepaalde voedingsmiddelen over betere bestanddelen beschikken, maar dit betekent niet dat je lichaam direct een klap krijgt wanneer je een keer voor een ‘ongezond’ product kiest. Al het eten werkt als benzine voor je lichaam. Het brengt je lichaam op gang. Je kunt in principe dan ook alles eten, zolang je maar de juiste balans vindt. Door gevarieerd te eten, help je je lichaam veel beter op weg.

Stel doelen

Het is moeilijk om zomaar een weg in te slaan als je niet weet waar je het precies voor doet. Gezond worden is immers een zeer breed begrip. Daarom is het belangrijk om prioriteiten te stellen en kleinere doelen aan te grijpen. Denk bijvoorbeeld aan het verliezen van enkele overtollige kilo’s, een strakkere buik zodat je je prettiger voelt in bikini of  simpelweg meer energie, zodat je niet meer aan het hijgen bent als je een trap oploopt. Je kunt voor grote en/of kleine doelen kiezen om jouw gezonde levensstijl te behalen en te behouden.

01nov

Wat kan je verder doen voor je look?

Dat je je op het afvallen hebt gestort is een goede zaak. Je zorgt voor een betere algehele gezondheid, maar je zorgt ook dat je er beter uit gaat zien. Het is natuurlijk wel ook zo dat je nog veel meer kan doen om je hernieuwde zelfvertrouwen verder op te krikken. Zo kan je bijvoorbeeld beter voor je huid zorgen met de producten van Clinique. Daardoor zie je er fris en uitgerust uit. Zeker wanneer je veel steekt in sporten voor het afvallen, is het belangrijk om dit ook bij te houden.

Een nieuw kapsel aanmeten

Een nieuwe jij vraagt ook om een ander kapsel. Je hebt je huidige haardracht misschien al vele jaren. Dan is het sowieso een goed idee om daar eens iets aan te doen. Nu je een ander uiterlijk voorkomen hebt gerealiseerd voor jezelf, is dat alleen maar belangrijker geworden. Het is dus zeker ook de moeite waard om op zoek te gaan naar nieuwe kapsels die daar beter bij passen. Zo kan je nog eens benadrukken dat de wereld met een geheel nieuwe versie van jou te maken heeft. Dat is wat je ook graag wilt voor jezelf natuurlijk.

makeup routineEen andere make-up routine

Kijk ook eens hoe je met een andere make-up routine het nodige kan veranderen. Het is bijvoorbeeld zo dat je nu nog meer voor de naturel look kunt gaan, omdat je er van nature al beter uit ziet nu je een gezond gewicht hebt bereikt. Je nieuwe routine kan er dus weleens eentje worden die veel minder handelingen vergt. Hoe je het ook aanpakt, het is in ieder geval slim om gewoon eens te kijken wat de specialisten en influencers allemaal te bieden hebben. Daar vind je altijd iets leuks. Zo zie je er direct anders uit.

Aan de slag met je tanden

Heb eens wat extra aandacht voor je gebit. Dat kan je doen door het beter te verzorgen. Wat misschien ook weleens aantrekkelijk kan zijn, is kiezen voor een echte behandeling. Denk dan bijvoorbeeld aan het laten bleken van het gebit. Nu je helemaal nieuw bent, mag je daar ook wel echt wat extra tijd en geld in steken. Het is leuk om te weten dat je met bleken veel kunt bereiken en dat het ook nog eens veilig en gemakkelijk is. Alle reden om daar juist nu voor te kiezen om je goed te voelen.

Goed bij blijven houden

Wat vooral belangrijk is, is dat je lekker in je vel blijft zitten. Zorg dus dat je je gezonde dieet en je sportroutine goed bij blijft houden. Dat is de eerst vereiste om lekker gezond te blijven en je ook goed in je vel te houden. Alle andere dingen doet zijn dan extra. Het is zeker belangrijk om te blijven doen wat je hebt gedaan om hier te komen en dit alleen maar verder uit te werken en te verbeteren. Zo zorg je dus ook dat je op de lange termijn nog goed eruit blijft zien hierdoor.

05okt

Na 20:00 uur niet meer eten, werkt dat echt?

Er wordt vaak gezegd dat het verstandig is om na 20 uur niets meer te eten. Hierover zijn de meningen verdeeld. Waarschijnlijk gaat het er niet om wanneer je eet maar wel over wat je eet. In Zuid-Europa wordt er over het algemeen pas rond 20 uur gegeten.

In ons land is het bij de meeste gezinnen de gewoonte om zo rond 18 uur te eten. Omdat we hier gewend zijn om te ontbijten, een lunch te eten en ook nog een aantal tussendoortjes heb je genoeg noodzakelijke voedingsstoffen binnen.

Zou je er dan voor kiezen om na 20 uur nog een keer wat te eten dan is dat dus een extra snack. Zou je dit regelmatig doen dan zal je lichaam dit op gaan slaan in de vetreserves. Dit komt omdat het niet nodig is om je lichaam nog van voedsel te voorzien.

Wat verder nog belangrijk is, over het algemeen kiezen we ervoor om na 20 uur kaas, chips, nootjes of toastjes te eten. Deze producten zijn rijk aan suikers en vet. In een kleine portie zitten dus heel erg veel calorieën. Deze worden in je vetreserve opgeslagen en kunnen op die manier overgewicht veroorzaken.

29jul

Afvallen tijdens de zwangerschap: onze tips

Je bent zwanger? Dan is het heel normaal dat je lichaam verandert. Er groeit een klein mensje in je buik en dat heeft op de rest van je lichaam een grote impact. Je lichaam verandert van vorm en in gewicht. Dit is tijdens de zwangerschap heel normaal. Het kan best wel vervelend zijn om je lichaam te zien veranderen, maar er zijn een aantal dingen die je kunt doen om op gewicht te blijven tijdens je zwangerschap.

29mei

Afslankdruppels kunnen helpen om sneller gewicht te verliezen

We zouden allemaal graag met onze vingers kunnen klikken en boem – buikvet is weg! Helaas is dat gewoon geen realiteit. Er zijn echter enkele manieren waarop afvallen kunnen helpen. Het bereiken van een gezond gewicht is essentieel voor een goede gezondheid en het snel laten vallen van kilo’s is belangrijk voor succes op de lange termijn.

afslankdruppels dieetToen onderzoekers gegevens analyseerden van 262 vrouwen van middelbare leeftijd die worstelden met obesitas, bereikten degenen die sneller waren afgevallen een groter algemeen gewichtsverlies en succes op langere termijn door het af te houden. Als het aantal op je schaal snel daalt, blijf je gemotiveerd en verlies je meer.

Gewichtsverliesdruppels, zoals de afslankdruppels, bevatten meestal ingrediënten om je te helpen minder calorieën te eten als onderdeel van een VLCD (Very Low Calorie Diet).

Een caloriearm dieet kan net zo beperkend zijn als 500 calorieën per dag. Ik weet wat je denkt: “Als ik een dieet van 500 calorieën volg, ga ik natuurlijk afvallen!”. Dit is waar, maar als je je plan niet met supplementen ondersteunt, is de kans groter dat je je er niet aan houdt. Ja, het is extreem – en niet voor iedereen – maar het is niet bedoeld als iets dat je voor langere tijd gaat doen en het kan zelfs gemakkelijker zijn om je eraan vast te houden dan je misschien denkt.

Afslankdruppels

Afvallen met afvallen kan je helpen je honger onder controle te houden. Druppels die je kunnen helpen minder na te denken over voedsel, zullen je caloriearm dieet gemakkelijker maken. Het is niet goed als je het dieet bedriegt, omdat je al je harde werk verpest, dus de afslankdruppels kunnen je honger helpen verminderen. Druppels die aminozuren bevatten, kunnen je doelstellingen voor gewichtsverlies ondersteunen.

afslankdruppels voor en naAminozuren, zoals L-Arginine, worden geclassificeerd als ‘essentiële aminozuren’ – wat betekent dat je lichaam ze kan verkrijgen via voedselinname, maar vaak in kleine hoeveelheden, afhankelijk van je dieet. L-Arginine kan het lichaam helpen om meer vet te verbranden en de toevoeging van nieuw lichaamsvet bij zowel mensen als dieren te minimaliseren, waardoor gewichtsverlies wordt bevorderd. Ook voor sporters zijn deze vaak heel populair, maar dan vaak in de vorm van losse aminozuur complexen zoals deze hier.

Afvallen gaat vaak sneller met de ondersteuning van de druppels. Dieetdruppels zijn, net als LDD, een complexe formule van natuurlijke aminozuren die helpen de hypothalamus te resetten door signalen te sturen om een ​​hoog lichaamsvet af te breken. Dit zorgt ervoor dat je lichaam het lichaamsvet als primaire brandstofbron gebruikt. Aangenomen wordt dat deze signalen worden verzonden wanneer het lichaam een ​​caloriearm dieet volgt.

Daarom is het verplicht dat afslankdruppels worden gebruikt in combinatie met een caloriearm dieet. Het is belangrijk om te vermelden dat druppels die hormonen bevatten, zelfs ‘homeopathische’ versies, niet worden aanbevolen. Ze kunnen hormonen bevatten van een onbekende bron, dus het is altijd de moeite waard om een ​​hormoonvrij alternatief te gebruiken om dat risico te vermijden. Eet hiernaast drie gezonde maaltijden per dag.

Elk van deze drie maaltijden (plus een snack) moet een Power Protein (kip, mager vlees, vis, enz.), een plat buikvet (olijfolie, avocado) en een bron van vezels bevatten, zoals linzen, bonen of quinoa. Dit zorgt voor een optimaal gewichtsverlies, deels omdat het je een verzadigd gevoel geeft en voorkomt dat je slechte voedingskeuzes maakt.

27mrt

Dé 5 manieren om te vermageren: praktische tips

We denken er allemaal wel eens aan: vermageren! De hoeveelheid informatie die beschikbaar is over vermageren en gewicht verliezen is haast oneindig, maar juist daardoor is het soms moeilijk om het bos door de bomen te zien. Als je de uitdaging aan wilt gaan en een bepaald aantal kilo’s wilt verliezen, dan is het risico dat je door de massa aan informatie zelfs geen zin meer hebt om eraan te beginnen. En dat is natuurlijk ook niet de bedoeling!

5 goede manieren om te vermageren

Om te vermageren moet er aan bepaalde criteria worden voldaan. Zo moet je dagelijks energie-inname over een bepaalde periode kleiner zijn dan de hoeveelheid calorieën die je verbruikt. Houd er wel rekening mee dat gewoon lichaamsgewicht verliezen niet altijd gezond is; het is vooral de bedoeling om lichaamsvet te verliezen, aangezien het dat vet is dat een negatief effect heeft op je gezondheid. Spiermassa daarentegen zorgt dan wel voor een hoger getal op de weegschaal, het maakt je juist gezonder.

Er zijn heel wat manieren om op een gezonde manier te vermageren. Een overzicht vind je hieronder!

sporten1. Ga regelmatig sporten

Een van de beste manieren om lichaamsvet te verliezen is door regelmatig aan beweging te doen. Niet alleen zorgt sporten er voor dat je meer calorieën verbrandt (waardoor je dus ook gemakkelijker vet zal verliezen), daarbij verbetert het je conditie en maakt het je op ontelbare manieren veel gezonder. Een goede tip is om naast conditietraining (zoals lopen of fietsen) ook met gewichtjes te sporten. Zo maak je je spieren sterker en zal je basaal metabolisme verhogen. Dit zorgt op zijn beurt dan weer voor een snellere verbranding van calorieën doorheen de dag.

2. Let op je eten, maar drijf het niet te ver!

Naast beweging is het natuurlijk belangrijk om aandacht te besteden aan wat je dagelijks eet. Veel mensen denken dat ze om af te vallen drastische maatregelen moeten nemen en maar beter meteen al hun maaltijden halveren. Hoewel dit natuurlijk zorgt voor een sterke vermindering van het aantal calorieën dat je een, manieren om te vermagerenbrengt het veel negatieve gevolgen met zich mee. Zo gaat je lichaam bij een heel groot tekort aan calorieën in overlevingsmodus, waardoor je juist vet zal blijven opslaan. Daarbij maakt het je afvaldoelen niet bepaald aangenaam: uit eten met vrienden of familie kan niet meer en je voeding wordt dan snel een bron van stress in plaats van iets waarvan je kan genieten.

Probeer vooral meer groenten te eten, aangezien je hierdoor sneller verzadigd zal zijn en toch wat minder calorieën binnen zult hebben. Daarbij is het een goed idee om een zo groot mogelijk aandeel van je voeding natuurlijk en onbewerkt te houden. Vermijd vettig eten, fast-food en toegevoegde suikers zoveel mogelijk, aangezien deze zorgen voor een grotere vetopslag en ook een direct negatief effect hebben op je gezondheid. Frietjes, koeken en ander fast-food bevatten grote hoeveelheden verzadigde vetten en suikers, die erg ongezond zijn, ontstekingen in de hand werken en daarbij boordevol lege calorieën zitten.

3. Maak het jezelf ook niet te moeilijk

Een van de meest voorkomende oorzaken van een mislukt vermageringsplan is te hoge verwachtingen in een te korte tijdspanne. Vaak willen mensen op een week tijd 5 kilo vermageren, maar dat is gewoon niet doenbaar. Hoewel het op zich mogelijk zou zijn om dat gewicht te verliezen op korte tijd, is het niet gezond en kan je het al zeker niet volhouden. Om heel snel te vermageren zou je haast niets meer mogen eten en dat heeft natuurlijk geen zin. Wil je gezond vermageren, probeer dan kleine doelen te stellen: een aantal kilo’s per maand bijvoorbeeld. Op die manier ben je gemotiveerder om eraan te beginnen én is de kans dat je je doel haalt ook veel groter.

4. Laat je begeleiden door een professional

Aansluitend op het vorige puntje kan ook gezegd worden dat de hulp van een diëtist of bijvoorbeeld een trainer in de fitness nog meer voordelen met zich meebrengt. Zo krijg je niet alleen een duidelijk plan voorgeschoteld, helemaal op basis van jouw lichaam, wensen en mogelijkheden, ook word je vooruitgang regelmatig onder de loep genomen. Hierdoor word je op een gezonde manier gestimuleerd om de verantwoordelijkheid voor je eigen levensstijl op te nemen. Daarbij kan een trainer je helpen bij het uitvoeren van bepaalde oefeningen, je informatie geven over welke intensiteit je moet aanhouden tijdens het sporten, enzovoort.

manieren om af te vallen5. Verminder het dagelijkse aantal koolhydraten

Eigenlijk sluit deze tip een beetje aan op nummer twee maar aangezien het beheren van je voeding om te vermageren toch wel erg belangrijk is, loont het de moeite om wat meer info te geven over koolhydraten. Eerst en vooral is het belangrijk dat je weet dat koolhydraten niet zomaar uit je voedingspatroon geschrapt kunnen worden. Als je dat wel doet, zal je inderdaad afvallen, maar een groot deel van dat gewicht zal vocht zijn. Zonder koolhydraten kunnen we niet optimaal functioneren, aangezien deze de belangrijkste bron van energie zijn voor zowel het lichaam als de hersenen. Daarbij geven ze je de energie om intensief te trainen, wat natuurlijk ook belangrijk is als je gewicht wilt verliezen!

Nog enkele handige tips om af te vallen

Bovenstaande tips en methodes om af te vallen zullen je op weg helpen om je doelen te bereiken. Maar dan nog is het belangrijk dat je weet wat je kan verwachten van je vermageringsplan en hoe deze methodes je kunnen helpen? Zoals vermeld is vermageren niet hetzelfde als vet verliezen. Vermageren kan door watergewicht, spiermassa of vet te verliezen maar die eerste twee zijn niet noodzakelijk om gezonder te zijn (integendeel, spiermassa verliezen zal ervoor zorgen dat je minder fit bent!).

– Slaap minstens 8 uur per nacht. ’s Nachts verbruikt ons lichaam vooral vet als energie en daarbij zorgt voldoende slaap ervoor dat stresshormonen lager blijven. Genoeg slapen is dus van levensbelang om op een gezonde manier te vermageren!

– Genoeg water drinken. Zonder water, geen leven – en het is ook heel belangrijk als je wilt vermageren! Water maakt het voor het lichaam mogelijk om afvalstoffen af te voeren en garandeert dat onze cellen optimaal blijven werken. Op sportdagen is minstens 2 liter aangeraden (afhankelijk van je gewicht, hoe veel je zweet, enzovoort).

– Stress vermijden. Stress is een no-go als je op een duurzame manier vet wilt verliezen. Stresshormonen zorgen ervoor dat het lichaam calorieën sneller gaat opslaan als vet en daarbij wordt door hormonen als adrenaline en cortisol spiermassa afgebroken. En die wil je juist houden. Probeer dus de stress in je dagelijkse leven te minimaliseren!

– Zonlicht is ook belangrijk. Het hoeft waarschijnlijk niet gezegd te worden, maar genoeg zonlicht is ook essentieel als je wilt afvallen. Niet alleen vermindert het je stress, ook zorgt het voor de aanmaak van vitamine D (een van de belangrijkste vitamines voor een goede gezondheid). Het zal je niet helpen om snel gewicht te verliezen, maar het is wél een mooie toevoeging.

 

Berichtnavigatie