29dec

Wil jij ook beter in je vel zitten? Door slechts een paar kilo af te vallen, voel je je niet alleen beter, je ziet er meteen een stuk beter uit. Wil je snel 5 kilo afvallen? Dan moet je gauw verder lezen. In dit artikel lees je 10 slimme tips om 5 kilo af te vallen. Start vandaag nog met jouw nieuwe dieet en verander jouw levensstijl. Voor je het weet ben je die 5 overbodige kilo’s kwijt.

op een week tijd gewicht verliezenTel je calorieën

Het gezegde luidt: “Ieder pondje, gaat door het mondje.”. Wil je weten hoe je aankomt? Dan is het slim om (tijdelijk) jouw calorieën te tellen. Een man moet grofweg 2200 calorieën per dag binnen krijgen en een vrouw grofweg 2000 calorieën. Deze cijfers zijn afhankelijk van de lengte van het persoon en de inspanning op een dag, dit kan dus per persoon afwijken. Wanneer jij dit limiet overschrijdt, krijgt jouw lichaam dus te veel binnen en wordt dit opgeslagen als vet. Door duidelijk jouw calorieën bij te houden, kun je letterlijk zien waar het misgaat. Je zult versteld staan hoeveel calorieën bepaalde voedingsmiddelen hebben. Wil je afvallen? Dan moet je ervoor zorgen dat je minder eet dan het dagelijks limiet. Zorg er wel voor dat je niet té weinig eet, dit werkt juist averechts.

Geen snacks

De meeste loze calorieën komen vaak door snacks. Een tussendoortje hier en daar, dan ’s avonds nog een lekker koekje of zak chips. Je kunt zo gezond eten als je wilt, maar wanneer je blijft snacken, zullen de resultaten uitblijven. Je kunt het snacken tijdelijk uitstellen wanneer je wilt afvallen. Je kunt dan gewoon normaal blijven eten, maar je legt een restrictie op het snacken. Ook kun je vette en ongezonde snacks natuurlijk vervangen door een gezond alternatief, zoals fruit.

Geen frisdrank

Neem de inname van frisdrank eens onder de loep. Dit is nou het perfecte voorbeeld van loze calorieën. Je drinkt per glas enorm veel onnodige calorieën. Wanneer je stopt met het drinken van frisdrank, kun je zonder moeite snel afvallen. Je krijgt dan namelijk dagelijks minder calorieën binnen van de frisdrank. Je kunt frisdrank vervangen door kruidenthee of water met citroen. Heb je moeite om jouw voedselinname te beperken? Dan is het stoppen met frisdrank wellicht een betere optie om snel af te vallen.

5 kilo afvallenKoolhydraatarm dieet

Veel mensen zweren bij het dieet waarbij koolhydraten worden beperkt. De populaire naam vandaag de dag voor dit dieet is het Keto dieet. Door het verminderen van de inname van koolhydraten, bevorder je ketose. Dit is het mechanisme in jouw lichaam dat zorgt voor de vetverbranding.

Je kunt dit dieet strikt volgen om snel af te vallen.  Maar je kunt sowieso beter de inname van koolhydraten verminderen. Deze zitten in voedingsmiddelen met veel suiker, maar ook in brood, frisdrank en bewerkt voedsel.

Niet alleen om af te vallen is dit een goede optie, maar ook voor een gezonder leven kun je koolhydraten beter laten staan.

Vegan dieet

Ook het veganistische dieet is de laatste jaren enorm gestegen in populariteit. Niet alleen voor de gezondheid volgen mensen dit dieet, maar ook vanwege de mogelijkheid om snel wat kilo’s kwijt te raken. Wanneer je stopt met de inname van vlees, vis en dierlijke producten, krijg je automatisch minder vetten binnen. Je kiest sneller voor gezonde alternatieven en het resultaat hiervan zal snel blijken op de weegschaal.

Met een veganistisch dieet is het wel raadzaam om je voldoende te laten informeren over de alternatieven van vlees, vis en dierlijke producten. Zo voorkom je namelijk dat je voedingstekorten krijgt. Wil je succesvol het veganistische dieet blijven volgen? Dan is het belangrijk om je voldoende op de hoogte te laten brengen van de risico’s. Schroom ook niet om de hulp in te schakelen van een expert wanneer je het veganistische dieet wilt volgen. Een diëtist kan je bijvoorbeeld helpen om een gezond en gevarieerd menu op te stellen. Zo krijg je voldoende vitamines, eiwitten en meer binnen.

sportenKom in beweging

Voeding is voor 80% de doorslaggevende factor om af te vallen. Maar je hebt ook nog 20% dat komt door beweging. Wil jij het proces van afvallen versnellen? Kom dan in beweging. Beweging zorgt niet alleen voor vetverbranding, maar stimuleert ook de aanmaak van dopamine. Dit gelukshormoon kan helpen om de wil naar vet en suikerrijk voedsel te verminderen.

Ook kan sporten een goede afleiding zijn. Heb je zin om te snacken uit verveling? Trek dan gauw jouw sportschoenen aan en ga een rondje hardlopen ter afleiding. De beste manier om een sport vol te houden om af te vallen, is door een sport te kiezen die bij jou past. Ga bijvoorbeeld eens per week zwemmen, zoek een klimmuur op of schrijf je in bij een wandelvereniging. Wil je de deur niet uit om te moeten sporten? Tegenwoordig kun je ook gewoon thuis sporten. Zet jouw tv aan en zoek op Youtube een work-out voor in huis. Je hoeft niet iedere dag in de sportschool te staan, zoek een manier van beweging dat bij jou past zodat 5 kilo afvallen leuk wordt.

Verander jouw levensstijl

Wil jij succesvol afvallen en de kilo’s niet binnen enkele maanden weer terugzien? Dan is het slim om jouw eetpatroon en levensstijl onder de loep te nemen. Waar ga je de mist in en hoe komt het dat je bent aangekomen? Door jouw eetpatroon structureel te veranderen, pluk je hier om de lange termijn de vruchten van. Je hebt dan namelijk niet meer door dat je aan het diëten bent, maar geniet van een gezond voedingspatroon. Je valt dan niet alleen gemakkelijk af, de kilo’s komen er ook niet meer aan. Door jouw levensstijl te veranderen, geniet je niet alleen van een gezonder leven, ook een actiever leven. Je komt meer in beweging en bent niet meer afhankelijk van suikerrijke of vette producten voor jouw entertainment. In plaats van ’s avonds op de bank ploffen met een zak chips, kun je ’s avonds gaan wandelen of een hobby oppakken. Je valt dan niet alleen af, jouw leven wordt direct een stukje leuker.

Zoek een maatje

Een goede manier om gemotiveerd te blijven en succesvol af te vallen, is door een maatje te zoeken. Ga samen met jouw partner afvallen of zoek een beste vriend(in) om samen het traject in te gaan. Ook online kun je genoeg mensen vinden die samen met jou willen afvallen. Meld je aan bij een online groep om samen af te vallen en geniet van motivatie en inspiratie. Je kunt elkaar dan niet alleen verantwoordelijk houden, maar ook bij elkaar steun vinden wanneer het moeilijk wordt. Je hebt iemand die je begrijpt. Zorg samen voor een wekelijks weegmoment om dit samen bij te houden.

5 kg afvallen voedingDiëtist

Wil jij al langer 5 kilo afvallen, maar is dit telkens zonder resultaat of komen de kilo’s er net zo snel weer aan? Dan is het aan te raden om professionele hulp in te schakelen. Investeer in de hulp van een diëtist. Deze is gespecialiseerd in voedingsproblematiek en kan helpen om jouw valkuilen in te zien. Ook zorgt zij voor hulp op maat.

Een diëtist helpt jou om een dieet op maat op te stellen dat voor jou werkt. Merkt de diëtist dat het opgestelde dieet niet werkt voor jou? Dan kunnen er aanpassingen gedaan worden en zelfs (bloed)onderzoeken om te kijken of er niet een andere oorzaak is dat je minder goed kan afvallen.

Daarnaast kan de hulp van een diëtist ook werken als een stok achter de deur. Je moet je best wel doen en hebt iemand om je tegenover te verantwoorden. Wanneer jij veel moeite hebt met afvallen, kan jouw huisarts je ook doorsturen naar een diëtist. In veel gevallen kan de hulp van een diëtist vergoed worden door jouw zorgverzekeraar.

Streng dieet

Ken je die koppen met: “Verlies 5 kilo met dit bijzondere dieet” of “Probeer het koolsoep dieet voor snel resultaat!”. Er zijn genoeg extreme diëten op de markt, waardoor je snel 5 kilo kunt kwijtraken. Wat dacht je van het koolsoep dieet of aardappel dieet? Wil je simpelweg er beter uitzien of dat feestje aan het einde van de maand of strak in je vel zitten voor wanneer je op vakantie gaat? Dan kan een tijdelijk streng dieet volgen dé optie zijn om snel 5 kilo kwijt te raken. Dit zijn enorm beperkende diëten met extreme resultaten. Let er wel op dat deze diëten veelal niet gezond zijn en maximaal een week gevolgd mogen worden. Wanneer je deze extreme diëten te lang volgt, kun je gezondheidsproblemen ondervinden.

Je zit dan niet alleen beter je in vel, je voelt je ook beter. Maar gebruik van de tien bovenstaande tips om gewicht te verliezen. Je kunt je focussen op een tip, maar ook meerdere combineren voor het optimale resultaat.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.