29sep

Er zijn heel veel mensen die graag een beetje kilo’s kwijt willen en er wordt dan al gauw gekozen voor crashdiëten. Deze zorgen ervoor dat je in korte tijd heel veel kilo’s kwijt raakt, maar erna ook weer razendsnel er weer bij op krijgt. Dit komt omdat het belangrijk is ook je hele levensstijl aan te passen na je dieet. Al die kilo’s eraf krijgen is mooi, maar eraf houden is de kunst. Je zult eraan gemakkelijk afvallenmoeten wennen dat je volgens een aangepaste levensstijl moet gaan leven. Dit houdt in dat je suikers en de slechte vetten voor het grootste gedeelte achterwege moet gaan laten. Gelukkig zijn er tegenwoordig heel veel producten te vinden die in een gezondere levensstijl passen en toch lekker zijn.

Vocht

Je wilt waarschijnlijk net als ieder ander in een zo snel mogelijke tijd zoveel mogelijk afvallen. Hierbij is het wel belangrijk om te bedenken dat sprookjes niet bestaan en gezond afvallen met 10 kilo in 1 of 2 weken nagenoeg onmogelijk is. Er zijn heel veel zaken die meespelen als het om afvallen gaat. Zo is je lengte, je vetpercentage en je voedingspatroon hierbij zeer belangrijk. Als je begint met afvallen zul je waarschijnlijk je vetpercentage nog niet direct zien veranderen. Dit is omdat je lichaam veel vocht vasthoudt en dit het eerste is wat je bij het afvallen zal verliezen. Je kunt als het op vet aankomt tussen de 0.5 en 2 kilo vet afvallen in een week.

gemakkelijk afvallen voedingGoede voeding

Er zijn 4 zaken waar je rekening mee moet houden als je in een korte tijd veel wilt afvallen. Dit zijn voeding, beweging, ontspanning en je mindset. Hierbij is voeding het allerbelangrijkste. Er zijn verschillende diëten die je kunt proberen, maar het belangrijkste is vooral het verminderen van ongezonde producten. Je mag echt zo nu en dan een keer zondigen, maar probeer een gezonde variant te pakken van het ongezonde en zorg dat je op deze manier afvalt. Ook is het belangrijk om de porties die je eet te verkleinen, mocht je altijd grote porties eten of een tweede keer opscheppen. Drink ook een groot glas water voor je gaat eten zodat je minder wilt eten.   

Beweging

Naast voeding is beweging ook erg belangrijk. Zorg dat je je fysieke inspanning doet alvorens je gaat eten. Je kunt bijvoorbeeld hardlopen of even naar de sportschool. Daarnaast zijn er ook verschillende apps waarmee je gewoon thuis een volledige workout kunt doen. Veel van deze apps zijn gratis waarbij je moet betalen voor extra content. Je kunt gebruik maken van de gemakkelijk afvallen samen bewegenstandaardprogramma’s als je hiervoor niet echt geld neer wilt leggen. Zo kun je toch snel afvallen zonder dat je hier dure sportschool abonnementen voor aan hoeft te schaffen. Als het op bewegen aankomt, is het sowieso aan te raden elke dag een half uur in beweging te zijn. Dit helpt je bij snel afvallen.

Samen afvallen

Een andere manier om sneller af te vallen is door stress te vermijden. Natuurlijk zal je altijd wel wat stress hebben, maar probeer dit zo snel mogelijk van je af te zetten en echt te ontspannen. Je kunt dit bijvoorbeeld doen door te mediteren of door te luisteren naar muziek. Ook is je gedachtegang of mindset heel belangrijk om snel kilo’s kwijt te raken. Je moet namelijk willen afvallen en niet het gevoel hebben dat je verplicht bent af te vallen. Doordat je het zelf wilt, gaat het veel makkelijker en sneller. Dan ben je namelijk veel gemotiveerder. Het kan ook helpen samen met een partner of vriend af te vallen. Zo motiveer je elkaar.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.