02jan

Wie belang hecht aan zijn of haar gezondheid, gaat ongetwijfeld op zoek naar de beste voedingsmiddelen, tips en supplementen om gezonder en fitter te worden. Tegenwoordig bestaan er méér dan genoeg supplementen en producten die daartoe bijdragen – en één daarvan is maca!

Maca is soort van plant en staat bekend als een knolgewas. Hij groeit in het Andesgebergte in Peru en wordt daarom ook wel Peruviaanse ginseng genoemd. Een andere naam die vaak wordt gebruikt is Lepidium meyenni. De plant wordt door zijn omgeving blootgesteld aan voldoende zonlicht en extreme koude, en is daardoor ook erg sterk. Al in de tijd van de Inca’s geloofde men dat de plant een goede en betrouwbare bron van energie waren – en dat is mede waarom maca zelfs tegenwoordig nog wordt gebruikt als voedingssupplement.

Verschillende soorten maca

Over het algemeen worden drie verschillende soorten maca onderscheiden: rode, gele en zwarte. Doorgaans wordt gele maca het vaakst gebruikt als supplement, althans in het Westen. Gele maca heeft positieve effecten op de gezondheid van zowel mannen als vrouwen. Wil je meer te weten komen over maca en waarom deze plant precies zo’n goed supplement kan zijn op een gezonde levensstijl? Dan kan het onderstaande artikel je zeker helpen om de beste maca supplementen te kiezen!

De vele voordelen van maca

Zoals vermeld is gele maca de bekendste variant, en die wordt dan ook vaak gebruikt om supplementen van te maken. De meeste poeders en maca pillen zijn op basis van een extract van de wortel gemaakt en bevatten tal van belangrijke voedingsstoffen. Hieronder lees je meer over de belangrijkste voordelen:

1. Maca geeft energie

Een van de belangrijkste voordelen van de maca wortel is dat het een hoog gehalte aan ijzer en calcium bevat. Calcium speelt een rol bij de energieproductie voor de cellen in ons lichaam. Aan de andere kant is ijzer nodig om voldoende energie te kunnen produceren in de cellen zelf. Met andere woorden, maca pillen dragen op verschillende niveaus bij tot méér energie. Dat maakt het vooral een interessant supplement voor zij die regelmatig aan sport doen en spiermassa willen opbouwen. Hoe meer energie je hebt tijdens de training, hoe méér voordelen je eruit kunt halen!

2. Maca verhoogt de vruchtbaarheid

Daarbij staat maca bekend als één van de beste planten voor het verhogen van de vruchtbaarheid. Zowel bij mannen als bij vrouwen. De effecten zijn het meest merkbaar bij mannen tussen 20 en 40 jaar oud. De hoeveelheid zaadcellen die ze produceerden stijgt drastisch bij mensen die een supplement namen. Ook zorgt maca voor een betere balans tussen progesteron en oestrogeen bij vrouwen. Daarbij is er een positief effect op de rijping van de follikels en de bouw van het baarmoederslijmvlies. Op zich is hiervoor nog verder wetenschappelijk onderzoek voor nodig, maar de resultaten uit bepaalde studies zijn toch al veelbelovend!

3. Maca pillen voor een betere hormonale balans

Vervolgens zijn maca pillen een goed supplement voor een betere hormonenbalans in zowel mannen als vrouwen. De plant is immers een soort van adaptogeen, een natuurlijk stof die afhankelijk van de nood van het lichaam balans brengt door de hormonen te beïnvloeden. Bij vrouwen zorgt maca bijvoorbeeld voor een verlichting van overgangsverschijnselen, ten gevolge van de schommelingen tussen testosteron en oestrogeen. Het wordt dan ook vaak aangeraden aan w vrouwen die veel last ondervinden van deze hormonenschommeling.

4. Maca bevat tal van belangrijke mineralen en vitamines

De gele maca die wordt gebruikt voor supplementen bevat ook een grote hoeveelheid vitamines, zoals vitamine A, B1, B2, B3 en vitamine C. Daarbij is het een goede bron van bepaalde mineralen zoals ijzer, calcium, zink en magnesium. Maca pillen kunnen dus bijdragen tot de dagelijkse benodigde hoeveelheid van belangrijke voedingsstoffen. Hoewel vaak wordt geargumenteerd dat het menselijke lichaam voldoende van deze voedingsstoffen uit natuurlijke voedingsmiddelen kan halen, is een supplement toch aangeraden. Maca is daar een goed voorbeeld van!

5. Maca verhoogt het libido

Ten slotte hebben maca pillen een positief effect op het libido. Ook dit geldt voor zowel mannen als vrouwen! Bepaalde stoffen in de plant of supplementen hebben een sterk effect op belangrijke neurotransmitters in het lichaam. Dit zijn substanties die onder andere seksuele functies bepalen en beïnvloeden, bij mannen en vrouwen. Maca kan op die manier bijdragen tot een hoger libido. Er moet nog onderzoek worden gedaan naar de kwestie of dit te danken is aan een verhoging van testosteron bij mannen, maar wel is zeker dat de plant libido-verhogende effecten heeft.

Kortom, maca pillen van een betrouwbare verdeler en producent zijn een waardevolle aanvulling van een gezond voedingspatroon. Met name de effecten van dit supplement op de hormonen maken de zoektocht naar de beste optie zeker de moeite waard. Als je meer te weten wilt komen over de beste maca supplementen, hoeveel je er dagelijks van nodig hebt en waarom je op de kwaliteit van een erkend producent moet vertrouwen – lees dan snel verder!

Hoeveel maca pillen mag ik per dag nemen?

Als je op zoek gaat naar supplementen die de moeite waard zijn, dan is het niet enkel belangrijk om te weten wat de voordelen ervan zijn. Ook is het de moeite waard om onderzoek te doen naar de beste dosis en de grens van inname. Over het algemeen wordt aangeraden om niet méér dan 3 gram maca per dag in te nemen – en dat geldt ook voor maca pillen.

Er bestaan heel wat verschillende supplementen op basis van concentratie en hoeveelheid, met een gemiddelde van 300 mg per capsule. Maca capsules worden het beste voor of tijdens een maaltijd ingenomen, met een beetje water. Doorgaans zijn er naast maca capsules ook bepaalde poeders verkrijgbaar, die gemakkelijk in water gemengd kunnen worden. Welk supplement je kiest, hangt vooral af van je eigen voorkeur. Doorgaans kan je poeders ook vermengen in bepaalde gerechten, zoals bijvoorbeeld smoothies. Pillen zijn dan weer de ideale oplossing als je je maca supplement afzonderlijk wilt nemen.

Voor je een hogere dosis maca gebruikt, is het altijd een goed idee om meer info en advies te vragen bij een specialist. Deze weet goed welke risico’s er gepaard gaan met een te hoge dosis en of er andere factoren zijn waar je in jouw situatie rekening mee moet houden.

Bij een teveel aan maca zijn er bepaalde symptomen mogelijk, die op zich niet zo ernstig zijn. Zo heeft maca gelijkaardige effecten als oestrogeen, waardoor het kenmerken van oestrogeen-gevoelige aandoeningen kan versterken. Een goed voorbeeld is fibromen, goedaardige huidzwellinkjes, en endometriose. Als de hoeveelheid ingenomen maca de bovengrens echter niet overschrijdt, is de kans op problemen en dergelijke symptomen héél erg klein.Ten slotte wordt aangeraden om het niet te nemen als supplement tijdens de zwangerschap of tijdens het geven van borstvoeding!

De beste maca pillen op de markt

Het is duidelijk dat maca pillen heel wat voordelen bieden voor de gezondheid, als je het supplement juist doseert. Nu is er nog de vraag: welke maca is het beste ? Een antwoord op die vraag krijgen is belangrijk als je je lichaam enkel de beste voeding en supplementen wilt geven. Hieronder een overzicht van de top drie maca pillen, alsook wat meer informatie over elke optie!

1. Nextgen Science Maca pillen

Als je op zoek bent naar maca van een uitstekende kwaliteit en duurzaamheid, dan zijn de supplementen van Nextgen Science ideaal. Deze producent test altijd alle pillen op de aanwezigheid van schadelijke en verboden stoffen, waardoor je zeker bent van een zuiver supplement dat op natuurlijke wijze bijdraagt tot je gezondheid. De maca pillen bevatten enkel natuurlijke en maca pillenhoogwaardige ingrediënten en worden in een onafhankelijk labo getest. Het resultaat is dat de maca supplement een erkend ISO certificaat hebben, als garantie van hun uitstekende kwaliteit!

2. JoyVit maca pillen

Vervolgens zijn er ook de pillen van JoyVit, een merk dat reeds een goede reputatie heeft opgebouwd als producent van supplementen. De poeders én pillen van deze producent zijn extracten van de gele maca plant en elke tablet bevat tot wel 800 mg pure maca. Er wordt aangeraden om elke dag zo’n 2 tot 3 tabletten in te nemen voor het beste effect.

Ook bij JoyVit kan je rekenen op supplementen die getest én gecertificeerd zijn. De afwezigheid van schadelijke stoffen en kleur- en smaakstoffen maakt dit één van de betere supplementen van dit moment. Daarbij bevat één potje maca tot wel 100 pillen, waardoor je dus genoeg hebt om even zoet mee te zijn!

3. Mannavital Maca pillen

Ten slotte is er ook Mannavital, een producent en merk van talloze supplementen dat altijd kwaliteit biedt. Een potje capsules bevat wel 60 pillen en elke pil bevat minstens 0,6 % glucosinolaten. Dit zijn de werkzame bestanddelen van het supplement. Alle capsules zijn vervolgens vegetarisch, waardoor ze ook ingenomen kunnen worden door zij met een aangepast voedingspatroon.

Er wordt aangeraden om deze capsules in dosissen van 2 per dag in te nemen voor het beste effect. De sterke concentratie aan actieve componenten en de kwaliteit en gebruiksgemak van de capsules maken dit Mannavital maca supplementen zeker de moeite waard om uit te proberen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.