24jan

Magnesium behoort zonder enige twijfel tot de allerbelangrijkste mineralen die het lichaam nodig heeft. De stof is bij niet minder dan 300 enzymatische reacties betrokken, en vormt dan ook mede de basis voor een goede gezondheid. Steeds meer mensen beseffen dat, en kiezen dan ook voor een gezond voedingspatroon om aan hun dagelijkse behoefte magnesium te voldoen.

Hoewel gezonde voeding erg belangrijk is als je voldoende voedingsstoffen wilt opnemen, kan het zeker geen kwaad om een magnesium supplement te nemen. Een van de populairste en meest efficiënte supplementen is magnesium bisglycinaat. Wil je méér weten over deze vorm van magnesium, wat de voordelen ervan zijn en welke supplementen aangeraden zijn? Lees dan snel verder!

Wat is magnesium bisglycinaat?

Er zijn in totaal ruim 10 verschillende vormen van magnesium, en magnesium bis glycinaat is ongetwijfeld één van de bekendste. Het is tevens een van de meest efficiënte om een tekort aan te vullen, zoals straks duidelijk zal worden!

Magnesium bisglycinaat is eigenlijk een combinatie van magnesium en glycine. Deze laatste is een soort aminozuur, en aminozuren doorgaans via een unieke transportweg opgenomen in het darmkanaal. De verbinding tussen magnesium en glycine zorgt ervoor dat het even efficiënt wordt vervoerd door het lichaam. Het resultaat is dat deze vorm van magnesium veel sneller wordt opgenomen dan andere varianten. En dat betekent ook dat het lichaam er veel meer mee kan!

Het op zich is al levensbelangrijk voor het lichaam. Zo draagt het bij tot een goede werking van de spieren en het zenuwstelsel, en versterkt het ook het immuunsysteem. Het werkt daarbij samen met tal van andere mineralen en vitamines (zoals calcium en vitamine D) om de botten en gewrichten sterk te houden. Hieronder lees je wat meer over magnesium bisglycinaat!

Magnesium bisglycinaat als organische binding

Wat deze vorm van uniek maakt, is het feit dat het gaat om een organische verbinding. Dat houdt in dat het verbonden is met een stof die van nature voorkomt. Het gevolg is dat het lichaam het mineraal veel gemakkelijker kan opnemen, aangezien het de natuurlijke stof ook veel sneller kan absorberen.

Dit in tegenstelling tot anorganische verbindingen, waarbij er een connectie bestaat tussen stoffen die niet van nature voorkomen. Hierdoor worden ze veel minder goed in het darmkanaal opgenomen, en dat geldt ook voor deze vorm. Een supplement van magnesium met anorganische verbinding kopen heeft dus eigenlijk weinig zin, aangezien er toch haast niets van wordt opgenomen.

Kortom, als je op zoek bent naar een kwalitatief supplement waarmee je je magnesium  kunt oplossen of er één kunt voorkomen, dan is magnesium bisglycinaat perfect!

De opneembaarheid van magnesium bisglycinaat

Zoals vermeld is de opneembaarheid van supplementen en voedingsstoffen één van de belangrijkste factoren. Het lichaam kan immers enkel iets met de voedingsstof als deze ook goed word herkend en geabsorbeerd!

Magnesium bisglycinaat is dus een gemakkelijk opneembare vorm van dit mineraal vanwege zijn organische verbinding, maar er zijn nog andere factoren die een invloed kunnen hebben op de opname:

– Vitamine B6. Net als magnesium staat vitamine B6 in voor de productie van energie in het lichaam, en helpt het vermoeidheid voorkomen. Dit is vooral het geval bij de actieve vorm van vitamine B6: pyridoxaal-5-fosfaat, of P5P. Deze stof wordt veel beter opgenomen dan de gewone B6 vitamine, en wordt daarbij niet in het lichaam opgeslagen. Het gevolg is dat de stof perfect te combineren valt met andere supplementen.

– Taurine. Ook taurine bevordert de opname en vooral beschikbaarheid van magnesium in de cellen. Het is dus een goed idee om op zoek te gaan naar supplementen waarbij deze drie stoffen worden gecombineerd!

Nog méér voordelen van magnesium bisglycinaat

Naast het feit dat magnesium bisglycinaat gemakkelijk kan worden opgenomen vanwege zijn organische structuur, komt er nog een ander voordeel bij kijken. Zo is die variant van dit product erg goed in het omzeilen van de competitie voor mineralen in het lichaam. En dat bevordert de opname van de stof nog méér.

Mineralencompetitie is eigenlijk een begrip dat duidt op de mogelijkheid van een bepaald mineraal om voorrang te krijgen bij het transport doorheen het lichaam. Als er zich mineralen in het maag-darmkanaal bevinden, dan moeten deze hun beurt afwachten voor ze efficiënt opgenomen kunnen worden. Het gaat zelfs zo ver dat ze door de ‘drukte’ elkaars opname negatief kunnen beïnvloeden.

Door de unieke verbinding tussen magnesium en glycine wordt deze eerste als een aminozuur opgenomen, waardoor het die competitie met andere mineralen niet hoeft aan te gaan. En dat zorgt ervoor dat het lichaam er méér van kan gebruiken!

Ten slotte zou magnesium bisglycinaat ook gunstige effecten hebben op de hoeveelheid in de hersenen, en niet enkel de spieren. Dit in tegenstelling tot veel andere vormen van het mineraal, die meestal enkel in de spieren werkzaam zijn. Daarbij moet gezegd worden dat er nagenoeg geen magnesium bisglycinaat bijwerkingen zijn!

Kortom, er zijn méér dan genoeg redenen om voor een dergelijke supplement te kiezen. Maar hoe vind je nu het beste merk en de meest betrouwbare aanbieder? Hoewel magnesium bisglycinaat op zich erg goed wordt opgenomen, is het immers ook belangrijk dat je kiest voor een supplement van goede kwaliteit!

De beste supplementen

De zoektocht naar het beste magnesium bisglycinaat supplement is niet altijd eenvoudig. Er bestaan tegenwoordig zoveel verschillende mogelijkheden dat het vaak moeilijk is om het bos door de bomen te zien. Van magnesium citraat tot magnesium bisglycinaat en nog vele andere, het aanbod is enorm. Zeker als je online je supplement wilt kopen, word je al snel overweldigd door het oneindige gamma aan supplementen – van merken die allemaal beweren de beste te zijn!

Eerst en vooral is het goed om te weten dat het in verschillende vormen komt: van pillen tot zachtere capsules, poeder en zelfs sprays. Afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur kan je een andere optie kiezen, maar doorgaans zijn capsules en poeders het meest populair. Deze kan je immers eenvoudig met wat water of een ander drankje innemen, voor of na een maaltijd. Het is natuurlijk altijd belangrijk om de aanwijzingen op het product zelf te volgen met betrekking tot de inname en dosering!

Hoe vind je nu de beste magnesium supplementen? Hoewel er oneindig veel mogelijkheden zijn, kan het onderstaande overzicht met de top 3 je zeker en vast helpen om een goede keuze te maken!

De 3 beste magnesium bisglycinaat supplementen

1. NextGen Science supplementen

Als je een supplement zoekt dat de beste opneembaarheid garandeert én daarbij ook nog eens uitvoerig is getest op de aanwezigheid van gevaarlijke of verboden stoffen – dan is NextGen Science iets voor jou! Dezer producent van supplementen biedt niet enkel producten die wetenschappelijk onderbouwd zijn, ook gebruiken ze altijd premium ingrediënten. De tests gebeuren in onafhankelijke labo’s, waardoor NextGen Science een ISO certificaat op de supplementen kan plakken. Ook hebben ze een breed aanbod aan producten in verschillende vormen, van poeders tot pilletjes en capsules. Kortom, NextGen Science is dé perfecte aanbieder van jouw volgende magnesium supplement!

2. Holland & Barrett supplementen

Vervolgens is er ook het magnesium bis glycinaat supplement van Holland & Barrett, een merk en aanbieder dat tegenwoordig bekend staat als één van de beste op de markt. Met een dosis van 150 mg per tablet en een inhoud van 30 tabletten ben je met dit supplement een maand goed. De capsules kunnen gemakkelijk met wat water worden ingenomen, voor of na het eten. Ook is dit product compleet veganistisch, waardoor het dus de perfecte oplossing is als je geen dierlijke producten eet. Kortom, zeker een aanrader!

3. Albion Minerals

Ten slotte is er het magnesium bisglycinaat van Albion Materials, een merk dat specifiek voor sporters kwalitatieve supplement produceert. De biologische beschikbaarheid van het supplement en de combinatie met taurine maken het een goede optie. Dankzij het NZVT keurmerk is deze uiterst geschikt voor gebruik door professionele sporters – het is immers ook getest op doping. Per capsule kan je rekenen op een dosering van 100 mg, en in een standaard verpakking zitten 60 tabletten; goed voor 2 maand kwalitatieve supplementatie!

Kortom, er zijn méér dan genoeg opties voor wie een degelijk supplement zoekt. Bovenstaand overzicht geeft de bekendste en meest betrouwbare aanbieders, en dat geeft jou dan ook de mogelijkheid om je gezondheid zo goed mogelijk te ondersteunen. Doe wat onderzoek, en ervaar eigenhandig wat een kwalitatief supplement voor je gezondheid kan doen!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.